LIRA okomiti
LIPIK test
LIRA vodoravni
Posjetite Lipik

Započeo nadaleko poznati Ajvar fest u Lipiku

24.09.2022. 12:33 | 1281 pregleda | Vijesti

Tijekom prijepodnevnih sati započeo je nadaleko poznati Ajvar fest u Lipiku.

Piše:
Compas

Cjelodnevna manifestacija započela je oko 10 sati okupljanjem natjecatelja, zaljubljenika u ajvar i podjelom namirnica. U tijeku je kuhanje ajvara, a najbolji će ajvari biti nagrađeni. Osim natjecateljskog dijela organiziran je veliki Jesenski sajam na kojem sudjeluje 42 izlagača koji posjetiteljima nude brojne proizvode i usluge.

Organiziran je i prvi slavonski doručak u Lipiku koji se sastoji od 1500 jaja, što je svakako atrakcija za posjetitelje, a prije doručka je organizirano praktično natjecanje u tucanju mnogobrojnih jaja, tako da su prijavljeni posjetitelji mogu sudjelovati u pripremi svog doručka.

U Dnevniku HRT-a prikazano je i javljanje uživo s lipičkog Ajvar festa.

Ove godine se pridružila i tvornica mineralne vode - lipički Studenac koja organizira "Dan otvorenih vrata u Studencu". Na svom štandu u parku, od 14 sati će predstavljati proizvode i aktivnosti, imati mnoga iznenađenja, veliki bazen za aquazorbing te facepainting. Posjetitelji Lipika će moći po prvi puta posjetiti tvornicu vode Studenac. Prijave su na štandu, a polazak je vlakićem svakih sat vremena. Mažoretkinje Grada Lipika će imati nastup i humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za svoj rad i put na svjetsko prvenstvo. Dječji vrtić "Kockica" organizira dječju predstavu, kreativnu radionicu za najmlađe i maskotu.  Tokom dana će biti zanimacija za djecu s napuhancima i raznim štandovima s igračkama, a svi posjetitelji će moći iskusiti jahanje na konjima KK Diamant, vožnju kočijom s lipicancima, te vožnju vlakićem.

Gastro ponuda je osigurana restoranom "Vrata Slavonije" koji nudi široku ponudu prehrane i pića u velikom šatoru, a na jesenskom sajmu će biti i štandovi sa slatkim i slanim proizvodima. Vjerujemo da ćete i Vi degustirati ajvare koji napravljeni kod natjecatelja.

Glazbenu pozadinu će po prvi puta u Lipiku napraviti mladi tamburaški sastav "Safir" iz Pleternice, koji će nas zabavljati cijeli dan.

Organizatori Ajvarfesta su Grad Lipik, Turistička zajednica Grada Lipika, Lipička turistička i razvojna agencija Lira, tvornica Studenac, Dječji vrtić Kockica, uz partnere Lipkom, Mažoretkinje Grada Lipika, Državna ergela Lipik, Kasački klub Diamant, restoran  Vrata Slavonije te mnogobrojni izlagači Jesenskog sajma i natjecatelji Ajvarfesta. 

 

Program Ajvarfesta

13h Humanitarna akcija Mažoretkinja grada Lipika

14h Dan otvorenih vrata “Studenca”

14h, 15h, 16h, 17h vožnja vlakićem u Studenac

15h Dječji program i predstava

16h Početak ocjenjivanja

18h Proglašenje najboljeg ajvara Slavonije

 

Turistički vlakić 12-18 sati

Jahanje na konjima KK Diamant 12-18 sati

Vožnja kočijom s lipicancima Državne ergele Lipik 13 - 17 sati.

Zabava za najmlađe na napuhancima cijeli dan

 

VELIKA FOTOGALERIJA


Jelka2
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/