MB
Delfin 2022
MB
OŠ LIPIK

U Lipiku obilježen Europski dan jezika

26.09.2022. 17:28 | 2327 pregleda | Vijesti

Učenici Osnovne Lipik 26. rujna obilježili su  Europski dan jezika (The European Day of Languages) koji je utemeljilo  Vijeće Europe 2001. godine – „Europske godine jezika“, s ciljem poticanja jezične različitosti, višejezičnosti i cjeloživotnog učenja.

Piše:
Compas

Ove godine, učenici OŠ Lipik iz Engleskoga jezika imali su zadatak odabrati  jednu članicu Europske unije, (učenici su odabrali: The Netherlands,  Germany,  Portugal, Spain, France and Italy) izraditi plakat te prezentirati posebnosti iste i govoriti na službenom jeziku odabrane države. Također su trebali  istražiti koja je bila službena valuta pojedine države prije uvođenja eura.

Isti su se učenici uključili i u Školski projekt – My Money – my Future kojim se potiče financijska pismenost. Iz Hrvatskoga jezika  pripremili su i predstavili novčane valute pojedinih europskih jezika na stranim jezicima u obliku recitala.

Tako su učenici na ukrajinskom, mađarskom, makedonskom, češkom, grčkom, engleskom i njemačkom jeziku iskazali koja se novčana valuta koristi u odabranoj državi te kolika je razlika između domaće valute i hrvatske kune.

U obilježavanju su sudjelovali  učenici od petog do osmog razreda pod stručnim vodstvom učiteljice Nikol Kaurinović  i voditeljice aktiva Jadranke Šimunović Katunar.

 

Izvor: OŠ Lipik


MB
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/