Narodne kupke vanjski
LIRA okomiti
Tica
12. sjednica gradskog vijeća Pakraca

Otvoren kusonjski most, Hofman postao novi vijećnik

31.03.2023. 13:05 | 1861 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Sjednica pakračkog Gradskog vijeća održana je 28. ožujka, a gradski su vijećnici u manje od sat vremena donijeli nekoliko odluka koje uključuju odobravanje važnog projekta rekonstrukcije groblja u Ploštinama i suglasnost na prijedlog Statuta javne ustanove Lokalna razvojna agencija Grada Pakraca „PAK-RA“ kojeg je predstavila ravnateljica Zrna Garača. Međutim, to nije bilo sve što se događalo na sjednici.

Vijećnica Katarina Lahovsky Kobetić nedavno je imenovana na dužnost ravnateljice Dječjeg vrtića „Maslača“ stoga je, zbog prihvaćanja nespojive dužnosti, stavila svoj mandat u mirovanje. Zamijenio ju je Zoran Hofman iz HDZ-a, vijećnik koji je i u ranijim mandatima obnašao ovu časnu dužnost. Upravo je on i otvorio aktualni sat s pitanjem o puštanju u promet mosta u Kusonju koji se obnavlja od lipnja prošle godine. Pročelnik Marijan Malogorski odgovorio je da će most biti pregledan 30. ožujka i ako ne bude problema, bit će otvoren 31. ožujka, odnosno danas, što nam je potvrđeno i od strane predstavnika Hrvatskih cesta.

Hofmana je zanimalo i kad će biti nastavljena zamjena javne rasvjete na Praulji LED lampama, a rečeno je da će to biti poznato krajem travnja.

HDZ-ovog vijećnika Karla Reka interesiralo je komu se treba obratiti za prodaju državnog građevinskog zemljišta, a gradonačelnica Anamarija Blažević (HDZ) je odgovorila da se za to može obratiti Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine ili nadležnoj upravi.

Zoran Krejči iz SDP-a je pitao provodi li se novi članak Zakona o plaćama u dječjim vrtićima i hoće li to utjecati na gradski proračun ili roditelje kroz povećanje cijena vrtića. Gradonačelnica je rekla da se sastala sa sindikatom Dječjeg vrtića, ali nitko joj u vezi toga nije postavio upit. Ona vjeruje da će doći do korekcija plaća, ali i korekcija s brojem djelatnika.

Anita Skalnik iz (HDZ) zanimala se za za prijave na natječaj za najam Hotela Pakrac, a gradonačelnica je rekla da je pristigla samo jedna nepotpuna prijava. Međutim, doći će do ponavljanja natječaja.

Nada Todorović iz SDSS-a pitala je gradonačelnicu hoće li biti izgrađeno dječje igralište i društveni dom u Kusonjama. Odgovoreno joj je kako će igralište sigurno biti izgrađeno do kraja godine, a izgradnja doma će još pričekati.


LIRA ispod članka