Grad Lipik_drugi banner
Narodne kupke vanjski
Tica
Nezaboravna Nedjelja puna noviteta i zabave

Sajam cvijeća u Lipiku donosi čaroliju i inspiraciju

20.05.2023. 09:44 | 1606 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Ove nedjelje, Lipik će postati središnje mjesto svih događanja jer će ugostiti iznimno spektakularan Sajam cvijeća i ukrasnog bilja koji će privući čak 140 izlagača, od kojih je 20-tak potpuno novih sudionika. Ova izuzetna manifestacija bit će obilježena i s više od 20 impresivnih instalacija, uključujući nekoliko izuzetno inovativnih ideja koje će definitivno očarati sve posjetitelje, doznajemo od Hrvoja Kovačića, direktora lipičke Turističke zajednice.

Restoran "Vrata Slavonije" svojim će gostima ponuditi izvrsnu kulinarsku ponudu, a srednjovjekovne slavonske delicije moći će se kušati i u obnovljenoj krčmi "Kod veprove glave", koja je također pripremila novi jelovnik koji će zadovoljiti najizbirljivija nepca. Za ljubitelje opuštajućeg ambijenta i ukusne kave, tu je novootvoreni Horsebox caffe, dok će vožnja Lipikom postati još ljepša zahvaljujući predivnoj kočiji OPG-a Mađarević.

Sajam će također ugostiti raznoliku ponudu zabave. Posjetitelji će imati priliku uživati u lunaparku i toboganima te sudjelovati u pet različitih radionica koje su posebno osmišljene za obitelji. Djeca će se moći zabaviti u igraonici dječjeg vrtića "Kockica", a ljubitelji jahanja moći će uživati u vožnji konjima i ponijima s članovima KK "Diamant". Također, tu su i kreativne radionice Toplica Lipik, Palijativnog tima LiPa  te Udruge ukrajinsko-hrvatskog prijateljstva.

Glazbene note tamburaškog sastava "Šegrti" iz Kutina ispunit će prostor Sajma tijekom cijelog dana, pružajući posjetiteljima cjelodnevni glazbeni užitak. Osim toga, KUD "Lipik", Dječji vrtić "Kockica", Mažoretkinje Grada Lipika i Plesni klub "Dolce" pripremili su svoje impresivne nastupe koji će oplemeniti atmosferu događaja.

Posjetitelji će također imati priliku kušati slatke i slane zalogajčiće koji će biti dostupni tijekom Sajma. Organizatori su se potrudili skupiti široku paletu delicija kako bi zadovoljili različite ukuse.

Ovaj čarobni događaj u Lipiku okuplja sve na jednom mjestu kako bi posjetitelji mogli uživati u nezaboravnoj nedjelji, stoga ovogodišnji Sajam cvijeća i ukrasnog bilja u Lipiku ne smijete propustiti.

Opis nije dostupan.


Toplice Lipik_640x200_tekst