delfin3
LIRA okomiti
Toplice Lipik 960x150_nsl
Uživajte u vizualnom spektaklu

[FOTO] Sajam cvijeća i ukrasnog bilja u Lipiku - Dan ispunjen bojama i mirisima prirode

21.05.2023. 11:57 | 2552 pregleda | Vijesti

Tijekom dopodnevnih sati započeo je izuzetno atraktivan Sajam cvijeća i ukrasnog bilja, koji će trajati tijekom cijelog dana. Ova jedinstvena manifestacija okuplja čak 150 izlagača, među kojima se ističe i dvadesetak potpuno novih sudionika. Sajam je obogaćen s više od 20 impresivnih instalacija, uključujući nekoliko izuzetno inovativnih ideja koje će definitivno očarati sve posjetitelje.

Dok istražujete Sajam, svakako posjetite prostor restorana "Vrata Slavonije" koji će vam ponuditi izvrsnu kulinarsku ponudu. Također, ne propustite kušati srednjovjekovne slavonske delicije koje će biti dostupne u nadaleko poznatoj krčmi "Kod veprove glave". Oba mjesta pripremila su nove jelovnike koji će zadovoljiti čak i najizbirljivija nepca. Za ljubitelje opuštajućeg ambijenta i ukusne kave, nedavno je otvoren Horsebox caffe. A vožnja Lipikom postat će još ljepša zahvaljujući predivnoj kočiji OPG-a Mađarević.

Sajam također nudi raznoliku zabavu za posjetitelje svih dobnih skupina. Moći ćete uživati u lunaparku i toboganima, kao i sudjelovati u pet različitih radionica posebno osmišljenih za obitelji. Djeca će se zabavljati u igraonici dječjeg vrtića "Kockica", dok će ljubitelji jahanja imati priliku uživati u vožnji konjima i ponijima s članovima KK "Diamant". Također, tu su i kreativne radionice koje organiziraju Toplice Lipik, Palijativni tim LiPa i Udruga ukrajinsko-hrvatskog prijateljstva.

Cijeli dan prostor Sajma bit će ispunjen prekrasnim zvucima tamburaškog sastava "Šegrti" iz Kutine, pružajući vam cjelodnevni glazbeni užitak.

Piše:
Matija Kulhavi

Ova prekrasna lipička manifstacija službeno je započela nastupom KUD-a Lipik i mališana iz skupine Ježići Dječjeg vrtića "Kockica", a u 15 sati očekuje nas nastup lipičkih mažoretkinja i plesnog kluba Dolce.

Sajam cvijeća i ukrasnog bilja u Lipiku pružit će vam nevjerojatnu priliku da uronite u prekrasni svijet prirode, umjetnosti i gastronomije. Nema boljeg načina da provedete dan nego da se prepustite mirisima i bojama cvijeća te da istražite raznolikost biljnih vrsta izloženih na sajmu. Bilo da ste strastveni vrtlar, zaljubljenik u cvijeće ili jednostavno želite uživati u vizualnom spektaklu, ovo je događaj koji ne smijete propustiti.

Sajam će vam pružiti priliku da otkrijete nove vrste cvijeća i bilja, kao i da dobijete korisne savjete od stručnjaka o uzgoju i održavanju biljaka. Također, tu su organizirane radionice i predavanja o uređenju vrta, aranžiranju cvijeća i mnogim drugim zanimljivim temama.

No, Sajam cvijeća i ukrasnog bilja u Lipiku nije samo o cvijeću. Osim prekrasnog biljnog svijeta, posjetitelji mogu uživati i u gastronomskim delicijama. Na sajmu je dostupna raznolika ponuda hrane i pića, uključujući lokalne specijalitete i kreativne jelovnike inspirirane cvijećem.

Ova manifestacija pruža izvrsnu priliku za opuštanje, učenje nečeg novog i uživanje u zajedničkom iskustvu s obitelji i prijateljima. Bilo da tražite inspiraciju za uređenje svog vrta ili jednostavno želite provesti kvalitetno vrijeme u prekrasnom okruženju, Sajam cvijeća i ukrasnog bilja u Lipiku ima sve što vam treba.

Stoga, pozivamo vas da iskoristite ovu jedinstvenu priliku i posjetite Sajam cvijeća i ukrasnog bilja u Lipiku. Prepustite se čarima prirode i umjetnosti te provedite nezaboravan dan okruženi ljepotom cvijeća i biljaka.

FOTOGALERIJA


LIRA ispod članka