Grad Lipik_drugi banner
Grad Lipik_drugi banner
Tica
KRIZMA U LIPIKU

Sakrament Svete potvrde primljen uz snažnu poruku o vjeri

22.05.2023. 17:17 | 1672 pregleda | Vijesti

U nedjelju, 21. svibnja, u crkvi sv. Franje Asiškog u Lipiku, 30 krizmanika župe Lipik i Čaglić primilo je sakrament Svete potvrde. Misno slavlje koje je predvodio prepošt Stolnog kaptola preč. Ivica Žuljević, uz lipičkog župnika vlč. Roka Ivanovića, okupilo je vjernike s područja ovih dviju župa.

Piše:
Compas

U svojoj propovijedi, monsinjor Žuljević istaknuo je važnost snage duha i ljubavi prema Bogu i bližnjima. Potaknuo je mlade krizmanike da budu čvrsti i nepokolebljivi u svojoj vjeri, bez obzira na iskušenja s kojima će se suočiti u budućnosti.

Nakon propovijedi, monsinjor Žuljević nastavio je s obredom podjele sakramenta Svete potvrde. Polaganjem ruku na svakog krizmanika i pomazujući ih svetim uljem, monsinjor je "utisnuo neizbrisiv Božji pečat" u njihova srca, potvrđujući njihovu vjeru i prihvaćanje Duha Svetoga.

Roditelji, rodbina i prijatelji krizmanika s ponosom su promatrali kako mladi vjernici primaju ovaj sakrament. Bila je to posebna prigoda za zajednicu župe Lipik i Čaglić, jer su mladi krizmanici postali punopravni članovi Crkve i potvrdili svoju posvećenost katoličkoj vjeri.

Opis nije dostupan.


LIRA ispod članka