LIRA okomiti
Grad Lipik_drugi banner
Toplice Lipik 960x150_nsl
ZAGREBAČKI VELESAJAM

GRAD LIPIK PODRŽAVA LAĐARSKI SPORT: Najava drugog Lađarskog kupa na Ramincu

19.02.2024. 10:17 | 1183 pregleda | Vijesti

Od 14. do 17. veljače na Zagrebačkom velesajmu je održan 31. Zagrebački sajam nautike, događaj koji je okupio zaljubljenike u pomorske aktivnosti i ljubitelje nautičke opreme. Među mnogobrojnim atrakcijama koje su privukle posjetitelje, istaknula se promocija monografije pod nazivom "25 godina Maratona lađa".

Piše:
Matija Kulhavi

Osim opsežne retrospektive koja obuhvaća četvrt stoljeća tradicije Maratona lađa, na sajmu su bili prisutni i predstavnici Grada Lipika, gradonačelnik Vinko Kasana i Dalibor Horvat - Dabo, inicijator prvog lađarskog kupa na Ramincu. Inače, Horvat također godinama sudjeluje i u Maratonu lađa kao član ekipe Hrvatskog šumarskog društva, podružnica Bjelovar, poznatije kao "Šumari lađari".

2. Lađarski kup na Ramincu održat će se 8. lipnja

Sajam je bio prilika za predstavljanje različitih lađarskih ekipa, a posebno je istaknut događaj koji će se i ove godine održati u Lipiku - drugi po redu Lađarski kup na Ramincu. Ovaj spektakl trebao bi se održati 8. lipnja, a okupit će šesnaest ekipa, od kojih će biti deset muških i šest ženskih. Sudionici će stići iz različitih krajeva, uključujući dolinu Neretve, ali i gradove poput Siska, Đakova, Slavonskog Broda, Bjelovara i Zagreba.

Ova manifestacija predstavlja izvanredan spoj tradicije i sportskog duha te pruža priliku ljubiteljima lađarskog sporta da se okupe i pokažu svoje vještine na vodi, rekao je Dalibor Horvat, najavivši uzbudljivu i dinamičnu atmosferu i ove godine.

Gradonačelnik Kasana je naglasio kako će Grad Lipik i ove godine sa zadovoljstvom dati potporu ovoj spektakularnoj utrci te pozvao sve zainteresirane da se pridruže ovom jedinstvenom događaju na lipičkom Ramincu.

 

LIRA ispod članka