LIRA okomiti
Grad Lipik_drugi banner
Toplice Lipik 960x150_nsl
Tko te pita kako si?

TJEDAN PSIHOLOGIJE: Briga o mentalnom zdravlju na prvom mjestu

19.02.2024. 09:41 | 566 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Tjedan psihologije, koji je po prvi put organiziran 2008. godine, predstavlja važan događaj u kalendaru Hrvatskog psihološkog društva. Od tada, svake godine, psiholozi diljem Hrvatske pridružuju se obilježavanju ovog tjedna kako bi zajednici pokazali važnost i širinu psihologijske teorije i prakse u svakodnevnom životu pojedinca i zajednice.

Nositelji različitih aktivnosti ovog tjedna su psiholozi i psihologinje iz stručnih sekcija, županijskih društava psihologa, akademske zajednice te studenata psihologije. Cilj je kroz raznovrsne programe i aktivnosti još više približiti rad i djelovanje psihologa široj javnosti.

Ove godine, pakračka Gradska knjižnica ponovno se pridružuje Tjednu psihologije, potvrđuje ravnateljica Monika Lucić Fider. Sedamnaesto izdanje Tjedna psihologije u Pakracu donosi zanimljivo predavanje psihologinje Nataše Major pod nazivom "TKO TE PITA KAKO SI?".

U svom opisu predavanja, Nataša Major ističe važnost brige o mentalnom zdravlju, posebno u svjetlu rastućeg broja mentalnih poremećaja. Postavlja se pitanje koliko brinemo o svom vlastitom mentalnom zdravlju te jesmo li više usmjereni na brigu o drugima ili o sebi. Važnost postavljanja ovakvih pitanja naglašena je u svrhu osvještavanja vlastitih prioriteta i potreba.

Ulaz na predavanje je, kao i uvijek, slobodan, a organizatori pozivaju sve zainteresirane da se pridruže i postave si ova važna pitanja kako bi dublje razumjeli važnost brige o mentalnom zdravlju.

Osim predavanja, posjetitelji će tijekom cijelog tjedna imati priliku razgledati izložbu novih i važnih knjiga iz područja psihologije te se pridružiti biblioterapijskoj grupi pod vodstvom psihologinje Ivane Marin.

Tjedan psihologije u Pakracu nudi niz sadržaja koji potiču na razmišljanje i promicanje važnosti brige o mentalnom zdravlju, te je prilika za sve zainteresirane da se educiraju i dublje upuste u teme koje se tiču psihološkog blagostanja.


Toplice Lipik_640x200_tekst