Grad Lipik_drugi banner
LIRA okomiti
Toplice Lipik 960x150_nsl
ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO PSŽ

Postignite bolje zdravlje uz program FITIĆI

22.02.2024. 09:00 | 402 pregleda | Vijesti

U nastojanju unapređenja zdravlja i životnog stila svojih građana, Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije predstavlja program "FITIĆI". Ovaj program namijenjen je punoljetnim osobama s indeksom tjelesne mase (ITM) višim od 30 kg/m2, koji žele promijeniti svoje navike prehrane i kretanja radi postizanja boljeg zdravlja.

Piše:
Compas

Program "FITIĆI" traje od 1. ožujka 2024. do 31. svibnja 2024., pružajući sudionicima vremenski okvir za postavljanje realnih ciljeva u gubitku tjelesne mase te njihovo postizanje uz podršku stručnjaka. Broj sudionika ograničen je na 20 osoba, stoga je važno pravovremeno se prijaviti putem online obrasca dostupnog na poveznici.

Prvi korak u programu je utvrđivanje indeksa tjelesne mase (ITM-a) putem pametne vage InBody 270 te procjena prikladnosti osobe za sudjelovanje. 

Provjerite ITM: https://www.plivazdravlje.hr/zdravlje-online/bmi

Nakon prijave, sudionik će dobiti termin za dolazak u Savjetovalište Zavoda za javno zdravstvo u Požegi (Županijska 9), gdje će se popuniti osobni karton, izmjeriti krvni tlak te odrediti vrijednosti šećera u krvi iz prsta. Također, dogovarat će se ciljevi i željene promjene životnog stila te primiti daljnje upute za sudjelovanje u programu.

Sudionici će redovito pratiti svoj napredak dolaskom u Centar zdravlja jednom u tri do četiri tjedna u radnim danima od 7:45 do 9:30 sati. Također, obavezni su svakodnevno unositi podatke o pridržavanju odabranih promjena životnog stila vezanih uz prehranu i tjelesnu aktivnost. Osim toga, sudionici će pratiti promjenu dvije izabrane prehrambene navike, konzumaciju povrća i voća, unos vode te tjelesnu aktivnost.

U sklopu programa "FITIĆI" prate se različiti parametri, uključujući postotak gubitka masnog tkiva i tjelesne mase, omogućavajući sudionicima anonimnu usporedbu vlastitog napretka s drugim sudionicima.

Nagradu za sudjelovanje u programu "FITIĆI" predstavlja poboljšanje zdravlja i životnog stila, a sudjelovanje je besplatno. Dodatne informacije dostupne su na telefon 034/311 563 ili putem e-maila javno.zdravstvo.sestra@zjz-pozega.hr.

Pridružite se programu "FITIĆI" i krenite putem zdravijeg i aktivnijeg života!

Poveznica na prijavnic: https://forms.gle/x9g7k3bR8nsN9D367

 
 

Toplice Lipik_640x200_tekst