LIRA okomiti
delfin3
Toplice Lipik 960x150_nsl
Kalendar događanja Grada Lipika

Pogledajte koja nas sve događanja očekuju u 2024. godini

22.02.2024. 12:30 | 1506 pregleda | Vijesti

Napravljen je novi  kalendar događanja koja će se održavati na području Grada Lipika tijekom 2024. godine. Kao i ranijih godina, tako je i početak ove godine bio rezerviran za objedinjavanje i skupljanje informacija od brojnih organizatora koji organiziraju događanja na našem području. Sve informacije nalaze se u novoj brošuri za ovu godinu.

 

Piše:
Compas

 

 

 

Kada doći u Lipik?

- "Mnogo je razloga za dolazak u Lipik, no neke datume ipak treba istaknuti, a vežu se za poznate manifestacije u Gradu Lipiku. Znamo da Lipik ima par manifestacija poznatih van okvira županije, čak neke jedinstvene i na razini Hrvatske, a želimo promovirati i ostale manifestacije koje rastu i postaju sve kvalitetnije. Da bi poboljšali promoviranje događanja i povećali broj posjeta,  objedinili smo sva događanja i tiskali novu brošuru „Kalendar događanja Grada Lipika 2024“, rekao je direktor Turističke zajednice Grada Lipika Hrvoje Kovačić.

Početak godine u Turističkoj zajednici Grada Lipika iskorišten je za objedinjavanje informacija o događanjima u 2024. godini, a Turistički ured se bazirao na događanja koja su otvorena za javnost i za koje ne treba pozivnica. Važno je napomenuti da će u Lipiku biti još događanja u organizaciji raznih udruga koja biti popraćena i medijski najavljena tijekom godine.

Najavljeno čak 67 događanja

- "U 2024. godini planiramo čak 67 događanja što je respektabilan broj za naš Grad Lipik. Na početku brošure je napravljen popis svih planiranih događanja kroz godinu, tako se lakše može planirati dolazak u Lipik. U nastavku brošure smo detaljnije opisali 50 događanja koje smo popratili fotografijama i opisom. Ovogodišnja brošura je osvježena novim dizajnom, usklađena s vizualitetom „Terme Lipik“, a novi slogan koji se koristi u oglašavanju manifestacija i turističke ponude je „Lipik – Bogat doživljaj, zdrav osjećaj“, ističe Kovačić.

Također preporučuje dolazak u Lipik na više dana, tako da posjetitelji budu u Lipiku prije i poslije manifestacija, te da uživaju u lokalnoj turističkoj ponudi i atrakcijama.

- "U brošuru smo uvrstili smještaj i ugostiteljske objekte da se poveća turistički promet svih dionika te manifestacije imaju što bolji učinak i korist za destinaciju. Svim čitateljima brošure želimo skori dolazak u Lipik, a ovu brošuru neka čuvaju cijele godine i odmah u svoje kalendare upišu datume dolaska u Lipik. Tijekom godine obavezno pratite informacije na webu, odnosno Facebook stranici Turističke zajednice grada Lipika - Visit Lipik". Pripremljenu brošuru smo u siječnju objavili na web stranicama Turističke zajednice Grada Lipika, pa Vas pozivamo da ju svakodnevno koristite i dijelite kao pozivnicu za dolazak u Lipik", rekao je direktor Turističke zajednice Grada Lipika.

Što posjetiti u Lipiku?

Brošura događanja je podijeljena na pet sezona: zimska događanja, proljetna događanja, ljeto u Lipiku, Dani Grada Lipika - Franciškovo i Miris Božića. Hrvoje Kovačić ističe da je novost označavanje TOP 5 DOGAĐANJA radi lakše prepoznatljivosti velikih događanja zbog velikog broja događanja. Ova selekcija odgovara na mnoge upite turista "Što vam je najpoznatije, što ne smijemo propustiti?".

Ovom je prigodom od strane lipičke Turističke zajednice upućena zahvala svim organizatorima, suorganizatorima, udrugama, volonterima i partnerima koji sudjeluju u realizaciji svih događanja na području Grada Lipika: Grad Lipik, Planinarsko društvo „Lipa“, Zajednica Talijana Lipika, Gradska knjižnica i čitaonica Lipik, KK Diamant, Lira Travel, djelatnici Grada Lipika, DVD Lipik, Motoklub Iohannites, Toplice Lipik, Hrvatsko šumarsko društvo ogranak Bjelova-Šumari Lađari, sudionici krčme „Veprova glava“, BK „Titan“, Udruga Lido“, TZG Pakrac, Pomoć u kući, Udruga Tilia, Pro 3X3 Tour, Udruga „Libox“, Tvornica „Studenac“, Šahovski klub Pakrac-Lipik, Udruga slijepih Pakrac-Lipik, Državna ergela Đakovo i Lipik, Dječji vrtić Kockica, Osnovna škola Lipik, Mažoretkinje Grada Lipika, Udruga Lijepa Naša Požeško-slavonska grana, KUD Zeleni Gaj, nacionalne manjine Grada Lipika, Udruga žena Lipik, Hrvatsko šumarsko društvo ogranak Bjelovar, NK Lipik 1925, Udruga mladi Lipika, ugostitelji te mnogi gosti koji se odazovu da uljepšaju lipičke manifestacije.

 

Odaberite bar 5 događanja za dolazak u Lipik po Bogat doživljaj i zdrav osjećaj!


Toplice Lipik_640x200_tekst