LIRA okomiti
Grad Lipik_drugi banner
Toplice Lipik 960x150_nsl
3 NOVA DARIVATELJA KRVI

U prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi prikupljeno 119 doza

27.02.2024. 07:22 | 380 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Pakrac i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu jučer je u Lipiku  održana prva ovogodišnja akcija darivanja krvi. Akcija je održana u skladu s epidemiološkim mjerama, a krv je dalo 119 darivatelja od ukupno 128 koliko ih je pristupilo s područja Lipika i Pakraca. Među njima je bilo troje koji su se na ovaj humani čin odlučili po prvi put.

U Gradskom društvu Crvenog križa Pakrac jako su zadovoljni s odazivom, a sljedeće akcije dobrovoljnog darivanja krvi bi se trebale održati tijekom svibnja, kolovoza i studenog. Tijekom četiri prošlogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi na području Lipika i Pakraca djelatnici Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba uspješno su prikupili 413 doza krvi.

I ovaj put ćemo vas podsjetiti da, osim što darivanjem krvi potencijalno spašavate nečiji život, možete imati i direktne financijske koristi jer tako možete biti oslobođeni plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja, što punoljetni muškarci ostvaruju nakon 35, a žene nakon 25 dobrovoljnih darivanja krvi.


LIRA ispod članka