LIRA okomiti
Grad Lipik_drugi banner
Tica
TOPLICE LIPIK

Građani besplatno provjerili zdravlje u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva

16.05.2024. 09:57 | 798 pregleda | Vijesti

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, medicinske sestre i tehničari iz svih županijskih zdravstvenih i socijalno-zdravstvenih ustanova organizirali su javno zdravstvenu akciju koja se održala danas u Lipiku, Pakracu i Požegi. Građanima je pružena jedinstvena prilika za besplatno mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi, kao i dobivanje savjeta o zdravom načinu života.

Piše:
Matija Kulhavi

U dvorištu Toplica Lipik akcija je započela u 9 i traje do 11 sati, a već je od samog početka privukla mnoge zainteresirane građane. Ova hvalevrijedna inicijativa ima za cilj podići svijest o važnosti redovitog praćenja zdravstvenog stanja, posebno krvnog tlaka i šećera u krvi, koji su ključni pokazatelji općeg zdravlja.

Građani su također imali priliku sudjelovati u kratkim razgovorima na temu zdravog načina života. Jedan od sudionika bio je i ravnatelj Toplica Lipik, Goran Pušćenik, koji je iskoristio priliku za provjeru svog krvnog tlaka i razine šećera u krvi. Tijekom ovih razgovora, moglo se saznati kako uravnotežena prehrana, redovita tjelesna aktivnost i adekvatan odmor mogu pozitivno utjecati na opće zdravlje i smanjiti rizik od mnogih bolesti.

Organizatori ove akcije istaknuli su važnost ovakvih događanja u promicanju zdravlja i prevenciji bolesti, naglašavajući kako su medicinske sestre i tehničari ključni partneri u očuvanju javnog zdravlja. Njihov angažman i posvećenost značajno doprinose boljitku zajednice, posebno kroz inicijative koje pružaju direktnu korist građanima.


Toplice Lipik_640x200_tekst