LIRA okomiti
Grad Lipik_drugi banner
Tica
Sve o Vatrogastvu na Jednom Mjestu

Posjetite Dan otvorenih vrata DVD-a Lipik

16.05.2024. 10:43 | 647 pregleda | Vijesti

Kako izgleda vatrogasna oprema, čemu služi, kako se njome rukuje ili kako je sjediti iza volana vatrogasnog navalnog vozila, pitanja su na koja će Lipičani potražiti odgovore na Danu otvorenih vrata DVD-a Lipik. Manifestacija će se održati u nedjelju19. svibnja od 9 do 15 sati na Trgu hrvatskih branitelja Lipika.

DVD Lipik ima dugogodišnju tradiciju u zaštiti ljudi i imovine od požara i drugih opasnosti, a vatrogasci su uvijek spremni pomoći u slučaju potrebe.

Piše:
Matija Kulhavi

Tomislav Stokić, zapovjednik DVD-a Lipik, poziva sve građane, roditelje i djecu da dođu i pogledaju svu vatrogasnu opremu kojom raspolaže DVD Lipik. Djeca će imati priliku igrati se vatrogasnim alatima pod nadzorom iskusnih vatrogasaca, čime će se dodatno potaknuti njihova znatiželja i možda buduća želja za pridruživanjem ovom plemenitom pozivu.

"Ovo je izvrsna prilika za sve zainteresirane da se upoznaju s vatrogasnim aktivnostima i opremom koju koristimo u svom radu", rekao je Stokić. 

Posjetitelji će moći vidjeti vatrogasna odijela, kacige, crijeva, pumpe i ostalu specijaliziranu opremu koja se koristi u gašenju požara i spašavanju ljudi. Djeca će imati priliku sudjelovati u interaktivnim radionicama, učiti kako pravilno koristiti vatrogasni aparat i saznati više o važnosti vatrogasnog posla.

Poseban interes izazvat će demonstracija vožnje vatrogasnog navalnog vozila, što će mališanima omogućiti da iz prve ruke dožive kako je sjediti iza volana ovog impresivnog vozila.

Dan otvorenih vrata DVD-a Lipik nije samo edukativna već i zabavna manifestacija koja potiče druženje i povećava svijest o važnosti vatrogasaca u zajednici. Svi su dobrodošli da se pridruže i podrže rad vatrogasaca koji svakodnevno riskiraju svoje živote kako bi zaštitili naše.

Dođite, naučite nešto novo i provedite nezaboravan dan u društvu vatrogasaca!


Toplice Lipik_640x200_tekst