LIRA okomiti
LIRA okomiti
Tica
DAN OTVORENIH VRATA DVD LIPIK

Veselo, zabavno i edukativno druženje s građanima

19.05.2024. 13:56 | 939 pregleda | Vijesti

Piše:
Dinko Kliček

U sklopu Mjeseca zaštite od požara, DVD Lipik je ove nedjelje otvorio svoja vrata sugrađanima te ih kroz višesatno druženje na Trgu hrvatskih branitelja upoznao sa svojim radom.

Kako funkcionira vatrogasna oprema, zašto je važna, kako se koristi te kako izgleda sjediti iza volana vatrogasnog vozila, pitanja su koja su danas najviše zanimala onu najmlađu populaciju Lipika. Na ta i mnoga druga, odgovore su pronašli jutros na glavnom lipičkom trgu tijekom Dana otvorenih vrata DVD-a Lipik, akcije pokrenute prošle godine od strane lokalnih vatrogasaca.

FOTOGALERIJA

Onim što su vidjeli i doživjeli, najmlađi su bili vidno zadovoljni, a pitajući ih za mišljenje o vatrogascima, dobili smo zanimljive odgovara. Među ostalim, primijetili su da – osim što znaju ugasiti vatru i zaustaviti požar -  vatrogasci pomažu i „kad puše jak vjetar pa odnese krov, izlije se rijeka, dogodi nesreća, pomažu skinuti mačku s drveta ili krova“, ili „oni su kao majstori koji znaju sve popraviti.“

Tako su zaključili znatiželjni klinci, a osim njih, sunčan dan je na lipički trg privukao i brojne starije građane koji su pozdravili inicijativu lipičkih vatrogasaca. O njoj se u konačnici oglasio i zapovjednik DVD-a Lipik Tomislav Stokić.

Opis nije dostupan.

„Na današnjem skupu sudjeluje DVD Lipik sa svim svojim vozilima i opremom. Na lipičkom glavnom trgu je petnaestak naših vatrogasaca koji su građanima na raspolaganju za sva pitanja, kao i za demonstraciju vatrogasne opreme. Uz nas su ovdje auto-ljestve DVD-a Pakrac s jednim pakračkim vatrogascem. Cilj ove vatrogasne nedjelje jest promocija vatrogastva i otvaranje prema javnosti, ponajviše prema mladima, kako bismo im na ovaj način približili naš poziv. Upravo zato smo za njih organizirali vježbe gašenja mete, skakanje na zračni jastuk te prikaz visinskih vježbi. Također, današnji dan ima i humanitarni karakter jer smo se posebnim štandom za dobrovoljne priloge uključili u akciju prikupljanja pomoći za Karla Kolara iz Pakraca“, izvijestio je Stokić te najavio kako se u budućnosti planira nastaviti s ovakvim akcijama, naglašavajući važnost povezivanja s lokalnom zajednicom.


LIRA ispod članka