Grad Lipik_drugi banner
Narodne kupke vanjski
Mercedes 1124AF stigao iz Tirola

Novo vatrogasno vozilo za DVD Poljana

23.06.2024. 10:48 | 718 pregleda | Vijesti

U znak podrške i prijateljstva, Vlada austrijske pokrajine Tirol donirala je još jedno, ovaj put tehničko vozilo Mercedes 1124AF Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Poljana. Ova vrijedna donacija dodatno će osnažiti vatrogasne kapacitete Grada Lipika i okolice.

Piše:
Matija Kulhavi

Vatrogasci DVD-a PoljanaDarko Musulin, Ivan Zeman, Mijo Grgurić, Mirko Pritula i Pavo Marijanović – osobno su 22. lipnja dovezli novo vozilo iz Fieberbrunna. Njihov povratak svečano je obilježen dočekom na kojem su sudjelovali članovi DVD-a, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, te predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik, Ilija Turković st. i Tomislav Stokić. Također, prisustvovao je i počasni tajnik Vatrogasne zajednice Zlatko Zerdin.

Gradonačelnik Kasana je ovom prilikom naglasio važnost opremljenosti vatrogasnih društava u Lipiku, te se zahvalio Vladi Tirola i Petru Logaru, inače počasnom građaninu Lipika, na kontinuiranoj podršci. "Ova donacija značajno doprinosi našoj sposobnosti da učinkovito reagiramo na hitne situacije i osiguramo sigurnost naših građana", istaknuo je gradonačelnik.

Opremljenost i spremnost vatrogasaca ključni su za prevenciju i intervenciju u hitnim situacijama. Novo tehničko vozilo Mercedes 1124AF omogućit će bolju i bržu reakciju DVD-a Poljana, čime se dodatno povećava sigurnost i dobrobit tamošnjih stanovnika.


Toplice Lipik_640x200_tekst