Grad Lipik_drugi banner
Narodne kupke vanjski
ZAVRŠEN TURNIR U MARINOM SELU

Mještani uživali u nogometu, zabavi, glazbi i druženju

24.06.2024. 12:19 | 897 pregleda | Vijesti

Piše:
Dinko Kliček

Momčad Egredžija gradnja iz Novske pobjednik je ovogodišnjeg malonogometnog turnira "Sv. Ivan", održanog 23. lipnja u Marinom Selu. Turnir se posljednjih godina redovito održava na travnjaku lokalnog igrališta u organizaciji HNK "Jovača" i pod pokroviteljstvom Grada Lipika.

U ovogodišnjem nadmetanju, u konkurenciji osam ekipa pristiglih iz Lipika, Uljanika, Garešnice, Novske, Kutine, Antunovca, Sređana te domaćina iz Marinog Sela, najbolje su se snašli momci iz novljanskog sastava „Egredžija gradnja“ koji su nakon cjelodnevnog nogometnog programa u finalu turnira s 1:0 pobijedili sastav Dado-Dado iz Kutine. U borbi za 3. mjesto domaći sastav El Papučero je nakon penala slavio protiv Letećeg odreda iz Uljanika.

FOTOGALERIJA

U pauzi turnira održano je natjecanje u izvođenju penala koje je potrajalo znatno više od predviđenog, prosto zato jer je okupilo čak 54 natjecatelja željna da se okušaju u izvođenju kaznenih udaraca. Sve je to, naravno, bilo začinjeno smjehom, dobacivanjem i šaljivim podbadanjem mještana ili suigrača što je ovu sporednu sportsku razonodu prometnulo u najzabavniji dio turnira.

Opis nije dostupan.

Cjelodnevna sportska priredba, kao i uvijek, bila je centralno događanje u selu. Na radost onih kojima nogomet nije bio primarni motiv dolaska na igralište, na igralištu Jovače ove nedjelje nije nedostajalo niti ostalih sadržaja koji idu uz jednodnevne turnire poput ovog. Posjetitelji, među kojima je bio i lipički gradonačelnik Vinko Kasana, mogli su uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, raznovrsnim zabavnim sadržajima te živoj glazbi koja je dodatno podgrijavala atmosferu pa u konačnici omogućila brojnim veselijim lokalcima da produže dan i odvedu zabavu duboko u noć.

Nagradni fond sastojao se od hrane i pića za četiri prvoplasirane ekipe, a nagrade najboljima uručene su u nazočnosti predsjednika kluba HNK "Jovača" Tomislava Veselovca, tajnika Dalibora BuhinaAndrije Meaškog te klupskog igrača i operativca Miroslava Miokovića.


LIRA ispod članka