PUKE banner
PUKE banner
Vera Pečanić
u cilju prevencije širenja koronavirusa

Pripadnici Civilne zaštite građanima ponovno dijelili zaštitne maske za lice

29.10.2020. 11:54 | 747 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Pripadnici lipičke Civilne zaštite tijekom današnjih prijepodnevnih sati su ponovno građanima podijelili veći broj zaštitnih maski u cilju prevencije širenja koronavirusa. Maske su dobili građani koji tijekom šetnje gradom i gradskim naseljima nisu imali na sebi tu vrstu zaštite. Osim medicinskih maski, ovog su puta podijeljene i maske koje na sebi imaju grb Grada Lipika.

Podsjetimo se da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske nedavno donio Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja., a o čemu više možete saznati OVDJE.

Inače, u izvještaju županijskog Stožera civilne zaštite piše da je u našoj županiji trenutno aktivno 139 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), 123 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a 16 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 380 osoba, a ukupno je testirano 12175 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 165 uzoraka, od kojih je 14 pozitivnih. Što se tiče područja Grada Lipika, prema dosadašnjim saznanjima aktivan je jedan slučaj.