LIPIK test
delfin3
Radio Daruvar 2
EKSPLOZIJA U ULICI JAN ŽIŠKE

Uhićen 71-godišnjak kojeg se sumnjiči da je u Pakracu bacio bombu i ozlijedio trojicu djelatnika HEP-a

27.01.2021. 10:05 | 5937 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Od Operativno - komunikacijskog centra Policijske uprave požeško-slavonske doznajemo kako je danas oko 9:19 sati od strane, zasad nepoznate muške osobe, u Pakracu u Ulici Jan Žiške bačena eksplozivna naprava na dvije muške osobe. Ozlijeđenima se pruža liječnička pomoć u pakračkoj bolnici. Mjesto događaja je opservirano od strane policijskih službenika.

Više informacija objavit ćemo po primitku novih detalja.

Dodano u 10:27h

Policija izvještava da je uhićen 71-godišnjak, koji je osumnjičen zbog bacanja eksplozivne naprave na dvojicu muškaraca.  Neslužbeno doznajemo da se radi o Miloradu A. iz Pakraca.

Prema informacijama kojima raspolažemo, doznajemo da su teško ozlijeđeni muškarci zaposlenici HEP-a (52-godišnjak i 55-godišnjak), a da je osumnjičenik na njih bacio bombu jer su mu došli isključiti struju.

Dodano u 11:19h

Prema najnovijim neslužbenim informacijama, saznali smo kako je jedan djelatnik HEP-a zadobio ozljede od šrapnela te mu je nastradao bubnjić, dok je drugi zadobio teške ozljede glave i trbuha te se nalazi u iznimno teškom stanju.

Dodano u 12:58h

Danas prijepodne zaprimljena su tri muška pacijenta stari 52, 53 i 55 godina. Jedan ima višestruke rane od šrapnela, ali je stabilno. Drugi ima ranu od šrapnela na desnoj strani abdomena, ali također je stabilno. Nažalost, treći pacijent koji ima višestruke tjelesne ozljede životno je ugrožen i trenutno se čeka nalaz neurokirurga.“, izjavila je za Compas.hr ravnateljica pakračke bolnice Marina Major, od koje smo naknadno doznali kako je najteže ranjeni pacijent nakadno prevezen u Zagreb.

Oglasio se HEP

Da je riječ o njihovim djelatnicima, portalu dnevnik.hr su potvrdili i iz HEP-a.

 "Dana 27.01.2021. godine oko 9:15 sati tri radnika HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o., Elektre Križ napadnuti su eksplozivnom napravom prilikom obavljanja isključenja električne energije po nalogu opskrbljivača na mjernom mjestu u Pakracu.

Dva radnika su u napadu zadobili tjelesne ozljede te im je ukazana hitna medicinska pomoć.

Više informacija o okolnostima samog događaja moći ćemo dati nakon završetka policijskog očevida.

Uprave HEP-a d.d. i HEP-ODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a i Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao.

Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika", rekli su u priopćenju.

Ulica Jan Žiške u Pakracu u kojoj se dogodila eksplozija (Foto: Mojportal.hr)