PUKE banner
delfin3
Medianno
79. BROJ

Izašao novi broj mjesečnika Compas

26.02.2021. 09:18 | 652 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Poštovani čitatelji, još jedan mjesec je iza nas, još jedno izdanje lipičkog mjesečnika Compas izlazi danas. Kažu da je veljača prevrtljiv mjesec, a tome svjedočimo i ovih posljednjih dana kad većina građana uživa u dolasku ljepšeg vremena. Kao da je to svojevrsni nagovještaj nekog boljeg razdoblja, i povratka barem približnom normalnom životu. Tome u prilog govore i podaci o sve manjem broju zaraženih koronavirusom, ali i o prisutnosti cjepiva koje bi, kako kažu stručnjaci, trebalo vratiti život u normalu.  O važnosti cijepljenja moći ćete pročitati u rubrici Zdravi život dr. Ive Belana, dok u  razgovoru kojeg smo vodili s dr. Tinom Gadžić Husko, spec. obiteljske medicine, saznajemo da plan cijepljenja u Republici Hrvatskoj slijedi i Grad Lipik.

Kao i uvijek dosad, nastojali smo pratiti sve ono što je od iznimnog značaja za život u našoj sredini pa tako donosimo kako pandemija koronavirusa utječe na sport i svakodnevicu. Redovni lokalni izbori održavaju se sredinom svibnja. Političke stranke, a ponegdje i nezavisne liste već se uveliko pripremaju za izbore, a Lipik nipošto nije izuzetak.

Sredinom mjeseca u Marinom Selu je održana sjednica lipičkog Gradskog vijeća, a tom su prilikom vijećnici usvojili novi Program mjera za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Lipika za razdoblje od 2021. do 2025. godine, kao i Izmjene i dopune Programa socijalnih mjera – pomoć pri rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji na području Grada Lipika. Valja istaknuti da su ovi programi u prethodnom razdoblju izuzetno dobro prihvaćeni, a da je to uistinu tako, moći ćete saznati u ovom broju.

I na kraju, kako bismo se odmaknuli od svakodnevne rutine, u feljtonu Pripovijesti iz lipičke i pakračke povijesti Siniša Njegovan Starek donosi priču o barunu Franji Trenku. Sigurni smo da nema Lipičanina i Pakračanina, a da na neki način nije čuo za glasovitog Trenka.

Novo izdanje Compasa moći ćete pronaći tijekom kasnijih poslijepodnevnih na sljedećim prodajnim mjestima:

 

Lipik

Aqua, Trg kralja Tomislava 1
Lira Travel, Trg kralja Tomislava 1
Lonia, Vukovarska avenija 10
Mlin i pekare, Jadranska 5
Mlin i pekare, Matije Gupca 15
Mlin i pekare, Slavonska 34

 

Dobrovac

Lonia, Matije Gupca 107
Mlin i pekare, Stjepana Radića 1

 

Gaj

Mlin i pekare, Sudre Slavka 11a

 

Poljana

Mlin i pekare, Gajeva bb

 

Antunovac

Mlin i pekare, Poljanska 79b

 

Brezine

Lonia, Brezine 49

 

Pakrac

KTC, Ivana Gundulića 183
Mlin i pekare, Hrvatskih velikana 19

 

Prekopakra

Lonia, Dalibora Duhača 47
Mlin i pekare, Stjepana Radića 2