PUKE banner
PUKE banner
Medianno
Gradska knjižnica Pakrac

Razlistaj se! - moto je ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige

12.10.2020. 08:14 | 260 pregleda | Vijesti

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na raznovrsnim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja je manifestacija posvećena planetu Zemlji, u povodu 50. godišnjice obilježavanja Dana planeta Zemlje, a moto je Razlistaj se! 

Piše:
Matija Kulhavi

Cilj manifestacije je istaknuti iznimnu važnost knjige, ali i knjižnica kao mjesta javnog i slobodnog pristupa koja se sve više približavaju građanima.

Kao i svih dosadašnjih godina, tako i Gradska knjižnica Pakrac priprema program za ovu važnu manifestaciju, doznajemo od ravnateljice Monike Lucić Fider.

"Unatoč činjenici da su i naše djelovanje i dinamika doživjeli snažne promjene i morali se prilagoditi novonastalim pandemijskim okolnostima i uklopiti se u preporučene epidemiološke mjere, kroz Mjesec hrvatske knjige nastojimo educirati korisnike, poticati na čitanje različitim akcijama učlanjenja i prezentirati svoje usluge i mogućnosti koje knjižnica pruža.", ističe ravnateljica.

Dio ovogodišnjeg programa je virtualan i održat će se na mrežnim platformama i kanalima knjižnice, dok se za dio programa u Knjižnici nadaju kako će se uspjeti održati onako kako je planirano. Naime, ovogodišnji program započinje predstavljanjem Zbornika Povijesnog društva Pakrac-Lipik, čija je lipička promocija održana 10. ožujka ove godine.