LIRA okomiti
LIPIK test
Radio Daruvar 2
MOTO KLUB PAKRAC – LIPIK

Prvenstvo Zagorja: Najuspješniji Stefan Lenče u klasi MX65

01.07.2022. 07:32 | 494 pregleda | Sport

Piše:
Compas

Premda je trenutno stanka u Međunarodnom prvenstvu Hrvatske, utrke se ipak održavaju pa se tako proteklog vikenda vozila utrka za Prvenstvo Zagorja u Bedekovčini na stazi Kebel.

Utrke zagorskog prvenstva su veoma „jake“ s obzirom na to da je kalendar složen tako da se ne preklapa s kalendarom Hrvatskog motociklističkog saveza te nerijetko u njima sudjeluju isti vozači kao i u Međunarodnom prvenstvu Hrvatske, a vozi ih i dosta slovenskih igrača.

Kako doznajemo od Marka Strage, predsjednika Moto kluba Pakrac – Lipik, na stazi Kebel je nastupilo 5 vozača našeg lokalnog kluba.

Najmlađi vozači, Leo Dvorski i Leone Tonković natjecali su se u klasi MX50. Leo Dvorski je u prvoj vožnji osvojio izvrsno 2. mjesto, dok je u drugoj vožnji osvojio treću poziciju što je bilo dovoljno za ukupno 3. mjesto. Leone Tonković je u prvoj vožnji zauzeo izvrsnu petu poziciju, u drugoj nešto slabiju šestu poziciju, što je na kraju i bilo dovoljno za ukupno 6. mjesto

Naš najbolji vozač Stefan Lenče vratio se treniranju i utrkama nakon gotovo mjesec dana oporavka nakon operacije sva tri krajnika. Na utrku je išao prvenstveno radi vožnje na motoru, ali ispostavilo se da nije zaboravio voziti. Uz hrvatske i slovenske vozače Štef je u obje vožnje odvezao najbrže te zauzeo prve pozicije, pokazavši da oporavak ide u dobrom smjeru.“, ističe predsjednik Straga.

U klasi MX2 B nastupio je Bruno Baranček. U prvoj vožnji osvojio je osmu poziciju, dok je u drugoj utrci malo pogoršao plasman i zauzeo desetu poziciju. Ukupno mu je to bilo dovoljno za 9. mjesto.

Klub je imao predstavnika i u klasi Veteran, Krunoslava Tonkovića koji je nastupio u obje vožnje. I u prvoj i drugoj vožnji osvojio je 6. poziciju te s istim rezultatom završio i u ukupnom poretku.

S obzirom na to da je utrka vožena i po vrućem i sparnom vremenu iz Moto kluba Pakrac – Lipik čestitaju svim vozačima koji su dali sve od sebe i odvezli sve utrke.

Na stazi Kebel je vozio i naš sugrađanin Jure Kos, koji vozi za Moto klub MX Šipek. U klasi MX 85 Jure je osvojio odlično 5. mjesto.

Sljedeća utrka Prvenstva Zagorja održava se na stazi Marof u Bedekovčini.

Foto: MK Pakrac-Lipik / Damir Glavač


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/