Frabnciškovo 2
Frabnciškovo 2
Frabnciškovo 3

Fair-play potez Matijaševića koštao medalje

19.09.2022. 22:35 | 2064 pregleda | Sport

Piše:
Compas

U subotu je na utrci "Mazator trail" blizu Slavonskog Broda nastupio Pakračanin Stijepan Matijašević i istaknuo se rijetko viđenim FAIR-PLAY potezom kojim je samoga sebe lišio medalje.

Stijepan je nastupio u utrci duljine 15 km po blatnjavim, kliskim i općenito teškim uvjetima s obzirom na visinsku razliku utrke i kišu koja je danima ranije padala. Obzirom na to da se trail utrke trče u šumi, a organizator staze različite udaljenosti obilježava trakama i drugim putokazima, natjecatelji su dužni pratiti oznake i slijediti put. Svakih nekoliko kilometara imaju i kontrolne točke koje moraju proći.

Dan ranije nepoznati počinitelj je na svim stazama uklonio dio oznaka i bacio ih sa strane te time znatno otežao natjecateljima ionako tešku utrku. To je dovelo i do toga da je dobar dio natjecatelja lutao po stazama, a neki su i odustali.

Stijepan je u tim uvjetima slučajno, nenamjerno, skratio stazu, odnosno njen zadnji dio, i završetak staze otrčao drugim smjerom te u cilj ušao kao treći s 1,5 km manje nego većina natjecatelja.

Iako nitko nije znao niti vidio da Stijepan nije pratio oznake, on sam je otisao organizatoru i prijavio kraćenje staze te se samim time diskvalificirao i ostao bez medalje te postolja.

Ovaj rijetko viđen potez zaslužuje biti primjer svim sportašima u svim sportovima, a pogotovo onima najmlađima.

Podsjetimo, u identičnoj situaciji prije godinu i pol našao se i Vedran Kelemen u timskoj utrci na Lucky trail Trakošćanu, te je nakon skraćivanja staze prijavio pogrešku organizatoru i ekipu diskvalificirao, iako su do tog trenutka bili uvjerljivo drugoplasirani.


Frabnciškovo 4
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/