Grad Lipik_drugi banner
Narodne kupke vanjski
Tica
NOGOMETNI VIKEND

Derbi u D. Obriježi bez pobjednika, slijedi završnica prvenstava

22.05.2023. 09:10 | 904 pregleda | Sport

Piše:
Dinko Kliček

U 24. kolu MŽNL SBPŽ Lipik 1925 je odmarao zbog predviđenog domaćinstva odustalom Slavoncu iz Bukovlja, dok je pakrački Hajduk izgubio 3:2 (Matijašević, Benković) kod Mladosti u Sibinju. Lipičani će prvenstvo nastaviti gostovanjem kod Dinama u Vidovcima u okviru pretposljednjeg 25. kola, a prvenstvo će zaključiti 4. lipnja na domaćem terenu gdje će gostovati Psunj Sokol iz Okučana. Lipik 1925 je trenutno na 7. mjestu s 32 osvojena boda.
U 1. ŽNL PSŽ odigran je susjedski derbi u Donjoj Obriježi gdje su pred oko dvjesto gledatelja domaćini dočekali Dobrovac, a završilo je 2:2 (Josipović, Savi/Šimunović, Lujić). Kako je izjavio trener domaćina Dario Škariot, podjela bodova je i najpravedniji ishod ove čvrste, muške utakmice u kojoj su obje ekipe pored dva postignuta gola imale i nekoliko neiskorištenih prilika. Ovom podjelom bodova, a gostujućom pobjedom fenjeraša Parasana, Obriježani su se nakon 23. kola našli na dnu tablice s 13 osvojenih bodova, dok je Dobrovac s 20 trenutno na 11. mjestu.
Za Croatiu su igrali: Špelić, Sabo, Marošević, Škariot, Josipović, Lenće A., Lenće I., Savi, Giacometti, Josipović i Špelić. Klupa: Širac, Andrijanić, Grgić, Špelić i Zubalj. Trener: Škariot.
Sastav Dobrovca: Galović V., Šahinović, Lujić, Tutić, Merkaš, Popović, Šugić, Adžijević, Poletto, Tutić i Šimunović. Klupa: Benković, Ivezić, Galović S., Tepeš. Trener: Kužilek.
U 13. kolu 2. ŽNL PSŽ Dinamo iz Badljevine je poražen na domaćem terenu od trećeplasiranog Graničara iz Bučja s čak 8:3. U ovoj golijadi golove za domaćina postigli su Šugić dva i Topalović. Nakon poraza Dinamo je na 7. mjestu, a u 14. kolu putuje Slavoniji u Prekopakru koja je ovog vikenda trebala gostovati kod H. Dragovoljca u Drenovcu, no prema izvještaju delegata na utakmicu nisu došli, a o mogućim sankcijama će odlučiti disciplinski sudac.

U 3. ŽNL BBŽ Jovača je u 19. kolu golom Andreja Hrabušickog u zadnjim minutama utakmice pobijedila Ilovu i sada drži 3. poziciju prvenstvene tablice. Preostala dva gola za Jovaču postigao je Marko Veselovac. U idućem 20. kolu Jovača će ugostiti sedmoplasirani Junak. 


LIRA ispod članka