Grad Lipik_drugi banner
Narodne kupke vanjski
Toplice Lipik 960x150_nsl
ZAVRŠEN 18. BNMT LIPIK 2023

DentalMed Pierobon/Šume Šugić zasluženo do naslova

30.12.2023. 11:17 | 2102 pregleda | Sport

DentalMed Pierobon/Šume Šugić iz Pakraca pobjednici su 18. Božićnog malonogometnog turnira Lipik 2023, što se u organizaciji Udruge Mladi Lipika i pod pokroviteljstvom Grada Lipika, u lipičkoj dvorani igrao od 20. do 29. prosinca. Pred više od 300 gledatelja, oni su u finalu golom Jakšića pobijedili Pilanu Šokčić s minimalnih 1:0. Treće mjesto na turniru osvojio je daruvarski sastav Impress svladavši 3:1 Amigo Band iz Novske.

Veliko finale DP/ŠŠ su osigurali dan ranije polufinalnom pobjedom protiv Impressa 3:0, dok je Pilana Šokčić mjesto u finalu zaslužila uvjerljivom pobjedom 5:1 protiv Amigo Banda.

Valja pridodati da je pobjednički pakrački sastav u finale turnira ušao znatno oslabljen, bez Filipa Matijaševića i Stjepana Petrovića koji su netom ranije postigli veleban sportski uspjeh osvojivši zagrebačku Kutiju šibica, pri čemu je Matijašević proglašen i najboljim igračem, što je u dvorani pozdravljeno aplauzom svih prisutnih.

Završni susret turnira odigran je u sjajnoj atmosferi. Pune lipičke tribine glasnom su podrškom nosile obje ekipe, a pakrački sastav je u takvom ambijentu bolje otvorio susret i poveo ranim pogotkom Jakšića. Gosti predvođeni Kovačevićem i Francuzom su potom preuzeli inicijativu, no uz odlično odigranu obranu jučer je na vratima Pakračana stajao i nesavladivi Putak, koji je u nekoliko navrata spriječio izjednačenje. Imali su i igrači DP/ŠŠ svoje prilike, napade su kreirali agilni Grubišić, Benković i čvrsti Bogović, no 1:0 je stajalo na semaforu sve do posljednje sekunde susreta. Tada „Šokčići“, zahvaljujući lukavstvu Milašinovića, iznuđuju šesti akumulirani prekršaj i kazneni udarac koji u konačnici ipak brani sjajni Putak i tako osigurava naslov svojoj ekipi.

Osim sportskih nagrada u obliku pehara, pobjednici turnira su osvojili i novčanu u visini 3000 eura, poraženi finalist dobio je 1500, a trećeplasiranom sastavu ovogodišnjeg turnira pripalo je 500 eura. Po završetku finala najboljim sastavima nagrade je uručio gradonačelnik Vinko Kasana u društvu Mateja Nemetha, predsjednika Udruge Mladi Lipika.

Nagrađeni su i najbolji pojedinci 18. BMNT Lipik 2023. Najbolji golman turnira je Ivica Huska iz Pilane Šokčić, a preostale dvije nagrade otišle su u pobjedničku ekipu. Najefikasniji strijelac je Mateo Jakšić sa 6 postignutih golova, a najboljim igračem turnira proglašen je Nikša Grubišić.

Pobjednička ekipa je ovogodišnji turnir igrala u sastavu: Andrija Putak, Filip Dietzman, Nikša Grubišić, Mateo Jakšić, Giulijano Pierobon, Matija Benković, Filip Matijašević, Toni Brezina, Stjepan Petrović i Bruno Bogović. Ekipu su vodili Slavko Vuić i Alen Grafina. 

Tijekom obje večeri završnice pravdu na terenu su pošteno dijelili lokalni suci Ivica Vidović i Valentino Mik. Posljednji dan lipičkog turnira svojim su nastupom uveličale i članice Twirling kluba Pakrac – Lipik.

FOTOGALERIJA

Pizzeria Hookah osvojila veteranski turnir

U četvrtak 28. prosinca odigrana je i veteranska završnica turnira na kojem je sudjelovalo ukupno 6 ekipa.

Finale su osigurali Pizzeria Hookah polufinalnom pobjedom nad sastavom Arena MAK, a Restoran Nada boljim izvođenjem penala protiv CB Art. Utakmica za 3. mjesto nije odigrana zbog otkaza ekipe Arena MAK, a međusobni susret pobjednika pripao je s 1:0 pakračkoj Pizzeriji, sastavljenoj od veterana lipičko-pakračkog područja. Najboljim igračem turnira proglašen je Mario Komljenović iz pobjedničkog sastava, a najbolji golman veteranskog turnira je Alen Nadaždi iz redova poraženih.  

Odigrani i turniri u nižim kategorijama

Tijekom četvrtka i petka (28. i 29. prosinca) odigrane su i završnice turnira mlađih kategorija u organizaciji NK Lipik 1925.

U kategoriji U-9 slavili su nogometaši Garića iz Garešnice. Nakon što su u polufinalnu dobili Daruvar s 4:0, Garešničani su u finalu s čistih 2:0 savladali Lipik 1925, nakon što su ovi, pomalo iznenađujuće, u polufinalu s 2:1 izbacili kvalitetno Suhopolje. Najbolji golman turnira je domaći vratar Luka Adžijević, najefikasniji strijelac je Fran Kirin iz Suhopolja, dok je pehar za najboljeg igrača osvojio Erik Spasojević iz Garića.

U kategoriji U-11 turnir je osvojila Moslavina iz Kutine. Dinamično finale protiv domaćeg sastava Lipik 1925 Moslavci su dobili s 2:0. Put do finalnog meča Moslavinu je vodio preko Daruvara kojeg su savladali s čistih 3:0, a Lipičani su meč za naslov zaslužili furioznim nastupom protiv Hajduka i pobjedom od 5:1. Treće mjesto na turniru osvojio je Daruvar slavljem 2:0 protiv Hajduka iz Pakraca. 

Najboljim golmanom turnira proglašen je Lovro Ivanović, strijelac je bio Patrik Šuler iz Moslavine, a najbolji igrač turnira bio njegov kolega Arian Brlek.

U kategoriji U-13 slavila je ekipa Daruvar Zeleni nakon što su u finalu nakon boljeg izvođenja penala pobijedili pakrački Hajduk. U utakmici za 3. mjesto Lipik Bijeli je s 1:0 pobijedio prijatelje Lipik Plave. Najbolji golman turnira je Leo Abdić iz Daruvara, strijelac Dominik Švajghart iz Hajduka Pakrac, a igračem turnira proglašen je Ian Boroš iz pobjedničkog sastava.


Toplice Lipik_640x200_tekst