LIRA okomiti
delfin3
Toplice Lipik 960x150_nsl
LIPIK 1925 ZAPOČEO ZIMSKE PRIPREME

U odnosu na jesen jači za dva napadača

30.01.2024. 11:21 | 1653 pregleda | Sport

Piše:
Dinko Kliček

Na prozivci trenera Kreše Posedija obavljenoj 29. siječnja na lipičkom stadionu okupilo se 18 od ukupno 22 prvotimca NK Lipik 1925 koji su tako ušli zimski ciklus priprema uoči proljetnog prvenstva MŽNL Sl. Brod-Požega. Do početka prvenstva zakazanog za 9. ožujka, predviđene su 24 aktivnosti te sedam pripremnih utakmica.
Na okupljanju su se pojavile i jedine dvije prinove u odnosu na jesen – Ivo Anić, 20-godišnjak iz Daruvara koji je u redove Lipika 1925 došao iz trećeligaša NK Koprivnice te povratnik u Lipik Josip Jozipović koji je izbivao tek jesensku polusezonu provedenu u Ribaru iz Končanice. Oba igrača su po vokaciji napadači što bi u viziji trenera Posedija trebalo riješiti kroničan problem (ne)efikasnosti.

Opis nije dostupan.
Prisutne je na samom početku pozdravio predsjednik kluba Dejan Iličić. Obraćajući se, nakon rezultatski vrlo dobre jeseni, Iličić je svojim igračima poželio još uspješnije proljeće, malo više sreće, ali i znatno bolju efikasnost, izrazivši pritom nadu da je dovođenjem pojačanja u prednju liniju problem realizacije riješen. Cilj je, kako je istaknuo, osvojiti jedno od prva tri mjesta. Također, uoči stogodišnjice kluba koja je pred vratima, Iličić je zajedno s članom IO Ivicom Stragom te klupskim direktorom Miroslavom Butorcem pred igračima istaknuo snažnu klupsku orijentaciju na vlastiti omladinski pogon, koji će ubuduće biti u samom fokusu klupske politike. I ove pripreme je seniorima priključeno više mladih igrača koji će pokušati izboriti seniorski dres.
U kratkom obraćanju trener Posedi je igračima obećao žestoke zimske pripreme čije bi benefite trebali osjetiti u prvih pet proljetnih kola kad se, prema njemu, "lomi" i usmjerava prvenstvo.
Cjelokupne pripreme nogometaši će odraditi na igralištu u Lipiku, a okvirni raspored prijateljskih utakmica je sljedeći: 3. veljače Slavija Pleternica u gostima, 7. veljače Dobrovac u Lipiku, 10. veljače Slavonija Požega u Lipiku, 17. veljače NAŠK u Lipiku. Domaćinstvo još nije definirano za ispite protiv Libertasa (21. veljače) i Moslavca iz Popovače (24. veljače), dok je generalka protiv Daruvara zakazana za 2. ožujka u Lipiku. Prvo prvenstveno kolo je 9. ožujka kad u Lipiku gostuje Mladost iz Sibinja.
Nogometaši Lipika 1925 su jesensku polusezonu MŽNL SBPŽ zaključili učinkom od sedam pobjeda uz po tri remija i poraza (GR 19:8), što je u konačnici bilo dovoljno za 4. mjesto s 24 osvojena boda. U proljeće Lipičani ulaze sa 6 bodova manjka u odnosu na jesenskog prvaka Hajduk iz Pakraca.

Opis nije dostupan.


LIRA ispod članka