delfin3
delfin3
Toplice Lipik 960x150_nsl
ŽUPA SV. FRANJE ASIŠKOG LIPIK

Dobra sezona Lipičana u KMNL Požeške biskupije

31.01.2024. 08:54 | 1135 pregleda | Sport

Piše:
Dinko Kliček

Plasmanom među osam najboljih ekipa malonogometaši župe sv. Franje Asiškog bilježe još jednu dobru sezonu Katoličke malonogometne lige Požeške biskupije.

U organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih, 20. siječnja 2024. je u dvorani „Tomislav Pirc“ u Požegi odigrana završnica KMNL Požeške biskupije koju su nakon grupne faze izborile sljedeće ekipe: Župa sv. Barbare iz Jakšića, Župa sv. Petra i Pavla Apostola iz Kaptola, Župa sv. Franje Asiškog iz Lipika, Župa Uznesenja BDM iz Nove Bukovice, Župa Blažene Djevice Marije iz Nove Kapele, Župa sv. Nikole Biskupa iz Pleternice, Župa sv. Tome Apostola iz Rajića te Župa Bezgrješnog začeća BDM iz Vetova.

Lipički igrači su plasman u završnicu izborili nakon što su u grupnoj fazi osvojili prvo mjesto uvjerljivim pobjedama nad Kaptolom 7:1, Požegom 6:2 te Novskom 6:1. Ždrijeb im je u četvrtfinalu dodijelio Jakšić, kasnijeg pobjednika ovog natjecanja, koji je u ravnopravnoj utakmici ipak imao više sreće i uz bolje izvođenje penala (4:3) izborio plasman u polufinale.

Konačni pobjednik Lige je Jakšić, druga je Župa BDM iz Nove Kapele, a treće mjesto osvojila je Župa UBDM iz Nove Bukovice. Pobjednička ekipa sudjelovat će na nacionalnoj završnici koja će se održati u Zagrebu.

Za Župu sv. Franje Asiškog su ove godine igrali: Fabian Nikić (4 postignuta gola), Igor Jozipović (1), Nikša Grubišić (3), Marko Milošević (4), Teo Duvnjak (6), Ivor Podunavac, Ivan Keć (1), Leonardo Rusmir, Matej Nemet, Antonio Lneniček. Voditelj: Roko Ivanović.

Po završetku natjecanja održana je svečanost dodjele nagrada najboljim ekipama i igračima ovogodišnje Biskupijske lige u nazočnosti požeškog biskupa Antuna Škvorčevića. Obraćajući se sudionicima, biskup je pritom poručio kako se raduje "što mladi ljudi traže prigodu da bi bili zajedno, a jedna od njih je i sport u kojem se isprobavaju u vještinama, a još više u vrlinama te se u njemu prepoznaje tko je tko i kakav je čovjek."


Toplice Lipik_640x200_tekst