Grad Lipik_drugi banner
LIRA okomiti
Toplice Lipik 960x150_nsl
OMANOVAC ZIMSKA TRENING LIGA

Šesta utrka i veliko finale 18. veljače

06.02.2024. 12:38 | 635 pregleda | Sport

Piše:
Dinko Kliček

Četrdesetak natjecatelja iz Lipika, Pakraca, Kutine, Požege, Bjelovara i Dugog Sela trčalo je krajem siječnja pretposljednje 5. kolo Omanovac zimske trening lige. U idealnim vremenskim uvjetima, s vremenom 34:29, peti put u nizu brdovitu je stazu najbrže savladao Antonio Đurčević. Ovim rezultatom približio se rekorderu lige Nikoli Špoljaru (33:19), reprezentativcu Hrvatske u planinskom trčanju. Drugo i treće mjesto podijelili su Vedran Kelemen i Stjepan Žanić, koji je ciljnu ravninu prošao s novim najboljim osobnim vremenom. Kod žena je najbrža bila Ivana Palac Zelenika, a u neizvjesnoj završnici drugo mjesto je s istrčanim osobnim rekordom osvojila Aleksandra Grdić ispred Senke Jeftinić.

U ukupnom poretku kod muškaraca vodi Đurčević ispred Kelemena i Žanića. Ovaj trojac podijelit će i nagrade u ukupnom poretku, s tim da je Đurčević osigurao naslov. O srebru će odlučiti posljednja utrka. Kod žena je ukupno vodeća Zelenika, s dobrim izgledima da ovu Ligu i zaključi pobjedom, a prati ju trojac Šipoš Vučković, Grdić i Ćosić.

U ekipnom poretku Požeške princeze (Đurčević, Zelenika, Vitenberg) vode ispred Kutinskih ljepotana i ljepotica (Brlek, Brlek, Žanić), a treći su Ljepotice i zvijer (Kelemen, Molnar Kelemen, Skender).

Posljednje kolo je 18. veljače, nakon čega će biti upriličeno svečano proglašenje pobjednika 7. Omanovac zimske trening lige, doznajemo od Vedrana Kelemena, organizatora Lige.


Toplice Lipik_640x200_tekst