Grad Lipik_drugi banner
Grad Lipik_drugi banner
Toplice Lipik 960x150_nsl
ZIMSKE PRIPREME HNK DOBROVAC

T. Kužilek: Unatoč odličnoj jeseni, glavni cilj je opstanak u ligi!

08.02.2024. 09:58 | 922 pregleda | Sport

Piše:
Dinko Kliček

Nogometaši županijskog prvoligaša HNK Dobrovca vrijedno treniraju za nastavak sezone zakazan za 10. ožujka kad nogometaši trenera Tomislava Kužileka putuju na prvi proljetni ispit u Kuzmicu. Dobrovac je jesenas igrao vrlo dobar nogomet o čemu najbolje svjedoči četvrta pozicija na tablici s 25 osvojenih bodova, samo dva boda daleko od vodećeg BSK Buka. Bogat igrački kadar i dobar odaziv na pripreme garancija su da će proljeće ponuditi još puno veselja dobrovačkim navijačima. O tijeku priprema izvijestio je šef struke Dobrovčana.

„Zimske pripreme su uvijek bile specifične zbog okolnosti koje nam nameće sezona. Poseban izazov predstavlja nedostatak rasvjete koji nam otežava normalno treniranje u večernjim satima. S obzirom na raniji dolazak mraka i obveze igrača tijekom dana, prisiljeni smo improvizirati treninge u zatvorenim prostorima i oslanjati se na vikend pripremne utakmice. Slijedi nam duga polusezona, stoga je iznimno važno da se što bolje pripremimo. Tijekom priprema je planirano odigrati 7 utakmica te održavati 2-3 treninga tjedno kako bismo maksimalno uigrali ekipu. U planu je 6-tjedni pripremni ciklus, kombinacija treninga u zatvorenom i otvorenom, koliko nam to vremenski uvjeti dopuštaju. U pravilu preferiram treninge koji uključuju loptu, naspram dugotrajnih i monotoničnih trčanja. Istina je da su i trčanja važna, no osobno im nisam sklon“, istaknuo je Kužilek te dodao da su dosad odigrali dvije pripremne utakmice protiv Metalca iz Međurica i Lipika 1925. Obje su izgubili (0:4; 0:7), no rezultati u ovom trenutku nisu u fokusu.

Opis nije dostupan.

Kako pripreme budu odmicale još planiraju odmjeriti snage sa sljedećim protivnicima: 10.02. (subota) protiv NK Psunj Sokola, 17.02. (subota) protiv NK Daruvar, 21.02. (srijeda) a protiv NK Hajduk Pakrac, 24.02. (subota) protiv NK Nacional stari Grabovac, 02.03. (subota) protiv NK Hajduk Pakrac (ukoliko ne bude kup utakmice).

Opis nije dostupan.

Cilj sezone – opstanak u ligi!

Usprkos viskoj poziciji na tablici, prikazanim dobrim igrama i dobro posloženom svlačionicom, Kužilek je i dalje oprezan u najavi proljeća:

„Ne mogu a da ne budem zadovoljan jesenskom polusezonom. Fantastično smo krenuli u sezonu zadržavajući sve ključne igrače, a dodatno smo ojačali momčad dovođenjem nekoliko vrhunskih pojačanja. To se itekako isplatilo. Sve je teklo prema planu i nadam se da će tako biti i u nadolazećoj polusezoni, koja će biti izazovna i dugotrajna. Nadam se i manjem broju ozljeda i izostanaka. Najbitnije nam je ostati u ligi i to smo više puta istaknuli kroz najave. Ako se dogodi nešto više bti će to samo bonus. Nitko nije otišao iz kluba, a došao nam je Matej Gurdon iz NK Lipika 1925. Igra na poziciji stopera i puno će pomoći u obrani. Ipak, naša najveća snaga je sjajna atmosfera unutar i oko momčadi. Teško je i opisati koliko je ovdje prisutno veličanstveno i moćno ozračje“, podvukao je Kužilek te zaključio: „Želim se još jednom zahvaliti svim igračima i upravi na njihovom predanom radu i ogromnom trudu koji su uložili, a što se odrazilo na naš uspjeh na terenu.“


LIRA ispod članka