Narodne kupke vanjski
LIRA okomiti
SPORTSKI VIKEND

Uspješan vikend mladih sportaša

21.02.2024. 09:05 | 708 pregleda | Sport

Piše:
Dinko Kliček

Nogometni podmladak Lipika 1925 predstavio se prošlog vikenda u Garešnici na tradicionalnom malonogometnom turniru Winter Indoor Cup. Nastupili su s kategorijama U9 (Srećko Knok) koji su natjecanje završili u grupnoj fazi, dok su u uzrastu U11 (Miroslav Leovac) Lipičani osvojili srebrnu medalju.

Leovčevi igrači su u skupini ostvarili pobjede protiv Moslavine 3 (2:1), Garića 1 (1-0) i Slavonca iz Lipovljana (3:2). U četvrtfinalu su sa 7:0 izbacili Moslavinu 2, a u polufinalu s 2:1 Hajduk iz Pakraca. U finalu je s 2:0 bolja bila Moslavina 3. Od pojedinačnih nagrada golman Lovro Ivanović proglašen je najboljim golmanom turnira.

Lipik 1925 je igrao u sastavu: Luka Husko, Proko Pavić, Ivano Cesarec, Šimun Bakarić, Roko Takač, Borna Pušćenik, Lovro Ivanović, Dorian Jurki, Luka Birešić, Anai Leovac, Luka Žili i Nemanja Pavić.

Seniori Lipika 1925 odigrali su na domaćem terenu pripremnu utakmicu protiv NAŠK-a i izgubili s 2:0. 

KUGLANJE: Lipik 1974 poražen u prvoj utakmici doigravanja

U 15. kolu 4. Hrvatske kuglačke lige istok - zona Požega, kuglači Lipika 1974 su poraženi u Požegi od domaće HVIDRA-e sa 7:1. Jedini bod našim kuglačima donio je Ivan Zandona,  ujedno i najefikasniji lipički igrač s 521 drvetom. U 16. kolu pred Lipičanima je zahtjevan ispit jer 23. veljače s početkom u 18 sati na pakračkoj kuglani gostuje vodeći Hrast.

ODBOJKA: Završnica prvenstva za mlađe dobne kategorije

Proteklog vikenda u Bjelovaru je održana završnica Prvenstava Bjelovarsko- bilogorske županije u kojem su se natjecale mlađe dobne kategorije OK Volley Lipe. Najmlađe igračice mini odbojke (2.- 4.razred), koje su se tek ove jeseni okupile i većina su ulazno godište i mlađe, osvojile su odlično četvrto mjesto.

Za mini odbojkašice igrale su: Tara Sarajlija (kapiten), Viktoria Trbojević, Lorena Egredžija, Mia Kliček, Rea Grgić, Hana Brnčić, Martina Tepeš i Barbara Ivanović. Ekipu je vodila Hana Vujić.

Odbojkašice male odbojke (5. i 6. razred) u sastavu Lipa 2 zauzele su 6. mjesto, a Lipe 1 su osvojile 4. mjesto iza prvoplasiranih Bjelovarčanki, drugoplasiranih Čazmanki i trećeplasiranih Daruvarčanki.

Za Lipu 2 igrale su: Katarina Ivana Pavičić, Katja Ivanović, Mia Adžijević, Klara Jaković, Ana Belac, Laura Egredžija, Veronika Banović i Ivana Mirka. Ekipu Lipe 2 vodila je Barbara Drempetić.

U Lipi 1 boje Kluba branile su: Tina Bišćanin, Anja Ždralović, Antonija Jurinović, Nika Grgić, Zara Novokmet, Elena Kliček, Korina Frajfogel, Nola Mašić, Marta Kozić i Paola Vrkljan. Ekipu Lipe 1 vodila je Zvjezdana Kliček.

Narednog vikenda, 24. veljače, kadetkinje igraju završnicu Prvenstva u Daruvaru.

ŠAH: Filipović brončani u Starim Mikanovcima

Sredinom veljače, mladi šahisti Šahovskog kluba Pakrac-Lipik su postigli zapažene rezultate u kadetskom uzrastu na turniru organiziranom u Starim Mikanovcima. Osvojenom brončanom medaljom u pojedinačnoj konkurenciji istaknuo se Adam Filipović, u konačnici osvojivši 7,5 bodova od 9 mogućih. Ekipno ŠK Pakrac-Lipik je zauzeo 9. mjesto u konkurenciji 24 sastava.

Dobrom rezultatu pridonijeli su Jakov Švajghart s pet bodova, Sven Bunčić s četiri, dok je Zvonimir Frajfogel osvojio dva i pol boda. U S. Mikanovcima su još nastupile Nikolina i Patricia Radman.


Toplice Lipik_640x200_tekst