LIRA okomiti
Grad Lipik_drugi banner
Toplice Lipik 960x150_nsl

SPORT: Marošević srebrni na EP! Kuglači gube, nogometaši pobjeđuju…

26.02.2024. 08:58 | 496 pregleda | Sport

Piše:
Dinko Kliček

Varaždinska Arena je od 19. do 24. veljače ugostila više od 300 natjecatelja iz 24 zemlje u okviru Europskog dvoranskog prvenstva u streličarstvu u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Mjesto među 10 seniora u dresu s najdražim grbom zaslužio je i naš Dario Marošević, član streličarskog kluba Kuna. Zajedno s Zoranom Velagićem i Goranom Čurićem, on je Hrvatsku predstavljao u kategoriji Goli luk gdje je sjajnim nastupima pridonio plasmanu Hrvatske u finale protiv Italije te na koncu i osvajanju srebrne medalje.

Ovaj sportski domet Darija Maroševića zasigurno će ostati zapisan u sportskim knjigama Lipika i Pakraca, na ponos njegovog matičnog Streličarskog kluba "Kuna" Pakrac, ali i svih pravih ljubitelja sporta. Čestitamo!

KUGLANJE: Lipik 1974 -Hrast 1:7

Kuglači Lipika 1974 upisali su novi uvjerljiv poraz u okviru doigravanja 4. Hrvatske kuglačke lige istok - zona Požega. Na kuglani u Pakracu u utakmici 16. kola (2. kolo doigravanja) izgubili su od vodećeg Hrasta sa 7:1. Ovim porazom i gostujućom pobjedom Slavonije iz Nove Gradiške 6:2 protiv HVIDRA-e, Lipik je skliznuo na 3. mjesto ljestvice. Priliku za povratak na 2. poziciju imat će 1. ožujka kad gostuju upravo u N. Gradišci. Najraspoloženiji u lipičkim redovima bio je Dario Šubert s 562 čunja.

NOGOMETNE PRIPREME: Lipik 1925 sve bolji

Pobjedom u Novskoj od 4:1 nad domaćim Libertasom, te neodlučenim ishodom (2:2) s Moslavcem u Popovači, nogometaši Lipika odradili su nove 90-minutne provjere priređene nakon napornih treninga u zimskom pripremnom razdoblju. Igrači trenera Posedija dobrim su igrama ponudili neke odgovore na pitanja stručnog stožera koji polako priprema momčad za nastavak proljetnog dijela prvenstva MŽNL SB/PŽ, najavljenog za 9. ožujka kad u Lipiku gostuje Mladost iz Sibinja. Posebno raduje dobar i efikasan povratak u momčad mladog Duvnjaka koji se istaknuo dobrom igrom i s dva gola u Popovači, ali i u cjelini trkački dobra i efikasna utakmica u Novskoj koja je zasigurno popravila Posedijevo raspoloženje, barem kada govorimo o kroničnom problemu (ne)efikasnosti koji je pratio Lipičane tijekom jeseni. Utakmica označena kao generalna provjera zakazana je za 2. ožujka u Lipiku protiv HNK Daruvara.

Za Lipik 1925 su u pripremama igrali: Zanetti, Ajman, Berbić, Gomerčić, Majdandžić, Podunavac, Bezerra, Pierobon, Duvnjak, Gospočić, Jozipović, Marinić, Kliček, Milošević, Bahnik, Major i Adžijević.


LIRA ispod članka