Delfin
LIPIK test
Medianno
NOGOMETNI VIKEND

Izuzevši pobjedu Lipika, ostale nogometne utakmice obilježili porazi

19.10.2020. 07:20 | 470 pregleda | Sport

Proteklog vikenda na nogometnim terenima Požeško-slavonske županije odigrani su susreti devetog kola I. Županijske nogometne lige i sedmog kola II. Županijske nogometne lige. Ono što im je zajedničko, jest činjenica da su svi susreti u kojima su nastupali klubovi s našeg područja, obilježeni porazima.

Piše:
Matija Kulhavi

Tako su u sklopu I. Županijske nogometne lige Dobrovčani na gostovanju u Čaglinu protekle nedjelje s poraženi rezultatom 8:2 od tamošnjeg NK Omladinac.

- "U početku smo vodili 1:0, kasnije čak i 2:1, ali više od toga nije išlo. Bilo je upitno hoćemo li uopće otputovati zbog velikog broja opravdanih izostanaka. Otišli smo s 11 igrača među kojima je bio i rezervni vratar. On je čak i postigao taj prvi gol za 1:0. Poluvrijeme je završilo s 3:2, a onda je uslijedio pad i u konačnici poraz s 8:2.", izjavio je trener NK Dobrovac Marijan Gurdon. Golove su zabili Saša Poletto i Mario Pruša.

Ništa bolje u subotu nije prošla ni Croatia iz Donje Obriježi. Na gostovanju u Velikoj s rezultatom 2:1 izgubila je od NK Papuk. Gol za Croatiu je ostvario Petar Špelić.

Što se tiče naših županijskih drugoligaša, Slavonije iz Prekopakre i Dinama iz Badljevine, ono što im je zajedničko u porazu jest broj 9. Naime oba kluba u nedjelju su primili toliko golova - Slavonija na gostovanju u Staroj Lipi (NK Lipa), odnosno Dinamo u Gradcu (NK Slaven). Za Slavoniju je počasni pogodak postigao Frane Kozić, a za Dinamo Toni Jukić.

Prekinut je i pobjedonosni niz Jovače iz Marinog Sela koja igra u III. ŽNL BBŽ. U nedjelju je poražena s 4:3 na gostovanju u Kapelici od NK Vihor. Golove su za Jovaču postigli Mihael Juraić, Miroslav Mioković i Antonio Hrabušicki.

U sklopu devetog kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod-Požega NK Hajduk Pakrac izgubio je ove nedjelje u Starom Slatiniku od NK Svačić s 2:0. Momčad NK Lipik 1925 na domaćem je terenu u subotu s rezultatom 5:3 slavila nad NK Kaptol. Golove su ostvarili Ivan Kaurin, Josip Jozipović, Marko Miladinović, Roberto Alviž i Ognjen Kafka.