delfin3
LIPIK test
Medianno
KOŠARKAŠKI SPEKTAKL U LIPIKU

Poznate sve ekipe Lipik 3x3 Challengera 2021.

10.05.2021. 11:15 | 531 pregleda | Sport

Piše:
Sezame.pr

 

 

 

Ekipe iz 13 zemalja, sa 4 kontinenta

Poznati su svi sudionici Lipik FIBA 3x3 Challengera koji će 21. i 22. svibnja biti održan u Lipiku. Na prvom 3x3 Challengeru koji će u svijetu biti organiziran nakon studenog 2019. i jedinom 3x3 Challengeru prije Olimpijskih igara u Tokyu igrati će:

Liman (Srbija), New York Harlem (USA), Novi Sad (Srbija), Edmonton (Kanada), Ulaanbaatar (Mongolija), Jelgava (Latvija), Humpolec (Češka), Sansar (Mongolija), Antwerpen (Belgija), Split (Hrvatska), Aomi (Japan), San Juan (Portoriko), Bielefield (Njemačka), Manila (Filipini) i Dusseldorf (Njemačka). Posljednja 16. ekipa koja će izboriti nastup u Lipiku biti će ekipa iz Rusije, pobjednik finale ruske 3x3 lige u kategoriji U23 koje je na rasporedu 15. svibnja.

 

Prijenos na Arenasport TV

Krajem prošlog tjedna potvrđeno je i da će polufinale i finale utakmice 22. svibnja izravno prenositi Arenasport, a podsjećamo da će ljubitelji 3x3 košarke sve utakmice Challengera moći pratiti putem live streaminga na FIBA3x3 Youtube kanalu.

Ulazimo u završnu fazu priprema za organizaciju prvog profesionalnog FIBA 3x3 događaja u Lipiku, prvog Challengera u svijetu nakon listopada 2019. godine. Popis ekipa je fenomenalan, dolaze nam ekipe iz cijelog svijeta, a za još mnogo ekipa jednostavno nije bilo mjesta. Vrijedi možda spomenuti da je i ekipa iz Los Angelesa do samog kraja konkurirala za mjesto na našem challengeru, što pokazuje da je ovo zaista sport budućnosti koji povezuje i spaja cijeli svijet. Prijenos uživo polufinala i finala na Arena sport televiziji opet će sliku iz Lipika prenijeti u nekoliko okolnih zemalja. Prema FIBA protokolu cijeli događaj će biti organiziran kao "mjehurić" prema COVID mjerama, a svi igrači, osoblje i organizacija bit će testirani na COVID, igrači i FIBA osoblje čak 3 puta u 7 dana. Zahvaljujemo se svima na podršci, te koristim ovu priliku za poziv zainteresiranim mladim ljudima koji žele biti dio ove velike organizacije, pomoći nam i volontirati da nam se jave preko društvenih mreža“, ističe Ivan Pušćenik, predsjednik Udruge Libox.

 

Split = hrvatska 3x3 reprezentacija

Jedina hrvatska ekipa na Lipik FIBA 3x3 Challengeru će biti Split koji je ujedno i ovogodišnja 3x3 reprezentacija Hrvatske. Trener i izbornik Hrvoje Marin potvrdio je da će u Lipiku igrati Toni Mindoljević, Ivan Rašetina, Stanko Kujundžić i Luka Petrašić.

Marin je najavio kao će ovo biti i posljednja provjera uoči olimpijskih kvalifikacija u Grazu od 26. do 30. svibnja, gdje će 20 ekipa tražiti 3 mjesta za  Tokyo. Podsjećamo da Hrvatska igra u skupini sa Kanadom, Austrijom, Nizozemskom i Latvijom.

Split je jedina 3x3 ekipa koja će nastupiti na svim dosadašnjim 3x3 challengerima u Lipiku. Na prethodna četiri, tri puta su osvojili 11. mjesto, a najbolji plasman im je polufinale 2018. (poraz od Humpolca 15:17).

 

Foto: Goran Stanzl Pixel