LIPIK test
Delfin 2022
Radio Daruvar 2

Predstavljena zbirka poezije „Trenutak u vremenu“, Pakračanke Mihajle Marčetić

14.06.2022. 09:08 | 1834 pregleda | Lifestyle

Piše:
Matija Kulhavi

Promocija zbirke poezije „Trenutak u vremenu“, čija je autorica Pakračanka Mihajla Marčetić, održana je u ponedjeljak 13. lipnja u prostoru Gradske knjižnice Pakrac pred brojnom publikom među kojom je, osim Pakračana, bilo i Lipičana, ali i posjetitelja iz obližnjeg Daruvara, kao i nekolicine lokalnih pjesnikinja i pjesnika.

Uvijek je posebna čast i zadovoljstvo kad možemo predstaviti književni rad naših sugrađana.“, istaknula je ovom prigodom Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac.

Zbirka poezije „Trenutak u vremenu“ osvojila je zasluženo četvrto mjesto na natječaju izdavačke kuće Diligo Liber, o čemu je više govorila Kristina Koren Kudelić, recenzentica i predstavnica ove izdavačke kuće.

Pjesnikinja nas uvodi u svoj svijet poezije suptilno nježnim i dubokim rječnikom iz kojeg izvire fontana riječi. Koristi se metaforama, rječnikom koji je samo pjesnicima poznat, ne zamarajući se rimom već oslikavajući svaku pjesmu poput slikara.“, istaknula je gospođa Koren Kudelić. Osim nje promociju su svojim čitanjem poezije oplemenile i sugrađanke Andreja Krejči i Jadranka Antunović.

Mihajla Marčetić javnosti je dosad bila poznata kao aktivistica i lokalna političarka, no mnogi nisu znali za njezinu ljubav prema poeziji.

Kako je i sama rekla prilikom promocije, pjesništvom se bavi od rane mladosti, a tek unazad godine dana počela je objavljivati pjesme i na Facebooku.  Prepoznali su to i drugi pjesnici što joj je dalo poticaj da nastavi s objavljivanjem svoje poezije. Tako se javila i na natječaj izdavačke kuće Diligo Liber i pri tome osvojila visoko mjesto.

Osim poezije, Mihajla Marčetić gaji i ljubav prema fotografiji, a tomu u prilog govori i naslovnica novoobjavljene zbirke na kojoj se nalazi fotografija malene ptičice uslikane u dvorištu kurije Jankoivć, mjestu za kojeg je naša pjesnikinja emocionalno vezana od ranog djetinjstva.

Glazbenim nastupom događaj su uveličali učenici OGŠ Pakrac Josip Vondra (mentor Bruno Mršić) i Mihael Vukmanović (mentor Željko Romić).

 

Mihajla Marčetić rođena  30.7.1961. godine, a 1986. godine diplomirala je na zagrebačkom Pravnom fakultetu. Poeziju piše čitav život, a odnedavno objavljuje na društvenim mrežama. Na natječaju u organizaciji Pisci i književnost 2021. godine osvojila je drugo mjesto s pjesmom Nespremna, a ista je objavljena u zbirci Gradovi od stiha.

Na natječaju u organizaciji izdavačke kuće Diligo liber u zajedničku zbirku Čarolija jeseni izabrane su joj pjesme Miholjsko ljeto i Jesen, dok su pjesme Mogu i Želim da znaš uvrštene u zbirku Pišem srcem i dušom, a pjesme Zimska noć i Zima bez tebe u zbirku Zapisi o zimi.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/