LIRA okomiti
LIRA okomiti
Krčma kod veprove glave

Srednjovjekovna kuhinja ponovno na Sajmu cvijeća u Lipiku

10.05.2023. 12:23 | 1442 pregleda | Lifestyle

U nedjelju, 21. svibnja, u stoljetnom lipičkom perivoju održat će se Sajam cvijeća, a među atrakcijama bit će i oživljena starinska krčma "Kod veprove glave". Članovi Povijesnog društva Pakrac-Lipik pripremaju poseban jelovnik srednjovjekovnih jela koji će sigurno oduševiti sve ljubitelje gastronomskih delicija.

Piše:
Matija Kulhavi

Sudeći po velikom interesu posjetitelja dosadašnjih godina, i ove godine očekuje se veliki broj ljudi koji će posjetiti ovaj događaj. Sajam cvijeća u Lipiku tradicionalno privlači mnoge posjetitelje, a ova dodatna atrakcija svakako će doprinijeti još većoj posjećenosti.

Krčma "Kod veprove glave" već se u prethodnim godinama pokazala kao vrlo uspješna atrakcija koju su osmislili i realizirali članovi Povijesnog društva Pakrac-Lipik. Posjetitelji su imali priliku uživati u srednjovjekovnim jelima te autentičnim delicijama koje su se pripremale na starinski način.

 Opis nije dostupan.

Ove godine jelovnik će biti bogat raznim specijalitetima, poput Fazanove juhe, Viteškog medaljona i Veprovih rolica te niza drugih srednjovjekovnih jela. Sigurno će oduševiti sve posjetitelje koji će imati priliku probati ove autentične gastronomske delicije.

Posjetitelji će imati priliku uživati u posebnom ambijentu, u atmosferi starog vremena, u kojoj će moći uživati u prekrasnim cvjetnim aranžmanima, te u gastronomskim specijalitetima iz vremena kada su se ova jela pripremala na starinski način.


LIRA ispod članka