LIRA okomiti
LIRA okomiti
Tica
8. GRAHFEST

Najbolji grah pripremila Matica Slovačka iz Jakšića

15.10.2023. 08:41 | 3119 pregleda | Lifestyle

Proglašenjem pobjednika i uručenjem nagrada sinoć je završen 8. Grahfest u Pakracu kojeg su, tradicionalno u sklopu 14. sajma Slavonski banovac 14. listopada organizirali Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika te Grad Pakrac.

Na osmom po redu natjecanju u pripremanju graha u Pakracu, između 88 ekipa pobijedila je ekipa Matica Slovačka iz Jakšića. Drugo mjesto pripalo je lokalnoj ekipi iz Pakraca naziva Šljakeri, dok je trećeplasirana ekipa, Bitange i princeze, pristigla iz Daruvara. Priznanje za najuređeniji prodajni štand pripalo je Katarini Pop iz Pakraca, dok je priznanje za najveći angažman uređenja prostora za pripremu hrane dobilo Povijesno društvo Pakrac – Lipik te njihova nadaleko poznata krčma „Kod veprove glave“. Priznanje za najveseliju ekipu tradicionalno je osvojilo Udruženje obrtnika Metković.

Piše:
Matija Kulhavi

Stručni ocjenjivački žiri kojeg su činili lokalni prvaci gastronomije – Nada Zeljković, Drago Marter, Mladen Tessari i Mario Čaržavec iz Zaboka, morao je odabrati najbolji grah od gotovo devedeset ekipa s područja, ne samo Lipika i Pakraca te bliže i šire okolice, nego čitave Hrvatske.

Nagrade za prva tri najbolje ocijenjena graha uručili su pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević,  predsjednik Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika Marko Štor te Dalibor Kratohvil, predsjednik Hrvatske obrtničke komore 

Prvonagrađena ekipa dobila je dva dana odmora za osam osoba u kući za odmor „Kratohvil“ u naselju Lukovdol u Gorskom kotaru. Nagrada za drugo mjesto je pet ulaznica u vodeni park u Krapinskim toplicama te 10-litarski kotlić sa stalkom, a trećeplasirani su nagrađeni s 10-litarskim kotlićem

Tijekom sajma Slavonski banovac upriličena je i tombola na kojoj je glavnu nagradu, pečenicu, osvojila ekipa Rukometnog kluba Pakrac.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.


LIRA ispod članka