LIRA okomiti
Narodne kupke vanjski
Toplice Lipik 960x150_nsl
Lipik u blagdanskom ruhu

MIRISI BOŽIĆA: Dječja radost i veselje na Božićnom sajmu u Lipiku

16.12.2023. 20:20 | 1176 pregleda | Lifestyle

U Lipiku se 16. prosinca održao tradicionalni Božićni sajam, obogaćujući grad posebnim blagdanskim ugođajem. Trg hrvatskih branitelja, ukrašen u blagdanskom ruhu, bio je epicentar događanja tijekom cijelog poslijepodneva i sve do kasnih večernjih sati, pružajući posjetiteljima pregršt doživljaja.

Piše:
Matija Kulhavi

U organizaciji Grada Lipika i njegove Turističke zajednice, središnji lipički trg postao je domaćin za četrdesetak izlagača iz bliže i dalje okolice, pružajući posjetiteljima priliku da uživaju u raznovrsnim proizvodima. S toplim čajem i kuhanim vinom u ruci, posjetitelji su imali mogućnost istraživati štandove, pronalaziti savršene poklone ili uživati u blagdanskim poslasticama.

Jedna od atrakcija bila je vožnja turističkim vlakićem, dok su vožnja fijakerom s lipicancima i jahanje na ponijima dodatno obogatili blagdansko poslijepodne.

Dječji program na Božićnom sajmu obogatio je atmosferu radošću i smijehom, a posebno je oduševio predivan nastup lipičkih mažoretkinja, kao i malih sugrađana - veselih mališana koji pohađaju Dječji vrtić "Kockica" iz Lipika i Poljane. Zabavno je bilo i tijekom iznimno zanimljive radionice "Bajkoviti Božić", koja se održala u prostoru lipičkog vrtića. Mališani su s oduševljenjem izražavali svoju kreativnost, stvarajući čarobne trenutke i uživajući u čarima blagdana.

FOTOGALERIJA

Neizostavan dio programa bila je i Kuća Bake Mraz, smještena u DVD-u Lipik, koja je svoja vrata otvorila po deseti put. Posjetitelji svih uzrasta imali su priliku susresti se i s Djedom Mrazom, podijeliti svoje želje te osjetiti čaroliju Božića. O dojmovima iz Kuće Bake Mraz moći ćete uskoro čitati na našem portalu.

 
 
 

LIRA ispod članka