LIRA okomiti
Grad Lipik_drugi banner
Toplice Lipik 960x150_nsl
Sjedinjenje umjetnosti i ljubavi

Večer ljubavne poezije u Lipiku

13.02.2024. 08:49 | 1525 pregleda | Lifestyle

Večer ljubavne poezije održana je u ponedjeljak, 12. veljače, u Multikulturalnom centru Lipik. Na ovom događaju, svoje ljubavne stihove su interpretirali Andrea Bervida, Mihajla Marčetić, Senka Slivar, Danela Vujanić te Igor Frajfogel, koji je večer dodatno obogatio svojim izvedbama na gitari.

Piše:
Matija Kulhavi

Nakon uvodnih riječi Jasne Molnar Kukić, koja se obratila publici u ime Gradske knjižnice i čitaonice Lipik, organizatora ovog kulturnog događaja, započela je večer puna emotivnih trenutaka i dubokih poruka koje su zasigurno dotaknule srca prisutnih. Večer je bila prilika za ljubitelje poezije da se okupe i uživaju u umjetničkom izričaju koji istražuje različite aspekte ljubavi i ljudskih emocija.

Stihove su recitirale već potvrđene lokalne pjesnikinje Senka Slivar i Mihajla Marčetić, a pridružile su im se i Danela Vujanić i Andrea Bervida, koje su nedavno odlučile podijeliti svoju poetsku stranu sa širom javnošću te uskoro izdaju svoje prve zbirke pjesama. Igor Frajfogel, također je recitirao svoje stihove, a poseban doživljaj bila je njegova interpretacija na gitari.

Pored publike iz Lipika i Pakraca, na događaju su sudjelovali i članovi Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije "Matko Peić“, čiji su predstavnici, predsjednica Ana Pirović, ali i dopredsjednik, Ivan Abibović, također pridonijeli interpretaciji ljubavnih stihova. Među prisutnima je bio i Marinko Markota, poznat kao najveći vinar među pjesnicima i najveći romantičar među vinarima. Zahvaljujući svima njima, večer je osvijetlila ljepotu ljubavi i umjetnosti u srcu Lipika.

 

Foto: Compas.hr

 


Toplice Lipik_640x200_tekst