Narodne kupke vanjski
delfin3
Toplice Lipik 960x150_nsl
POKLADNI UTORAK

Vesela zabava među malim maškarama u Lipiku i Poljani

13.02.2024. 11:51 | 1556 pregleda | Lifestyle

Dječji vrtić "Kockica" u Lipiku i Poljani bio je poprište veselja, smijeha i kreativnosti danas, na tradicionalni Pokladni utorak. Mališani su se okupili pod budnim okom svojih odgojitelja kako bi proslavili posljednji dan prije početka korizme, u koju će zakoračiti sa slatkim sjećanjima i osmijehom na licima.

Piše:
Matija Kulhavi

Uživajući u duhu tradicije, malene su princeze, vile, policajci, vatrogasci, ali i omiljeni strip junaci prodefilirali vrtićkim prostorom u svojim šarenim kostimima. Odgojiteljice su marljivo ocjenjivale najbolje maske, dok su mališani uživali u slatkim poslasticama i raznim grickalicama koje su upotpunile njihovu feštu.

No, veselje nije stalo unutar vrtićkih zidina. Radosni dječji smijeh odjekivao je i ulicama Lipika, gdje su se mališani prošetali sa svojim odgojiteljicama. Naši sugrađani srdačno su ih pozdravljali, pridružujući se njihovom veselju i diveći se kreativnosti i entuzijazmu kojim su ispunjeni.

Poseban gost na ovom dječjem karnevalu bio je lipički gradonačelnik Vinko Kasana, koji je tradicionalno darivao mališane slatkišima pred lipičkom Gradskom upravom. 

Dječji vrtić "Kockica" još jednom je dokazao svoju važnu ulogu u zajednici, pružajući mališanima ne samo obrazovanje i brigu, već i prostor za igru, kreativnost i zajedništvo. Pokladni utorak će ostati u lijepom sjećanju svih mališana koji su sudjelovali u ovom veselom događaju, kao još jedan dokaz snage zajedništva i radosti dječjeg osmijeha.

FOTOGALERIJA


Toplice Lipik_640x200_tekst