Narodne kupke vanjski
Narodne kupke vanjski
Ivanjski krijesovi u Dobrovcu

Festival janjetine u punom jeku, zabava do kasnih sati

22.06.2024. 14:39 | 1254 pregleda | Lifestyle

Piše:
Matija Kulhavi

Na sportskim terenima u Dobrovcu, u sklopu Ivanjskih krijesova, započeo je Festival janjetine. Kako nam je rekao Marijan Poletto, predsjednik Udruge LIDO, ovaj natjecateljski događaj okupio je osam ekipa koje će demonstrirati svoje vještine u pečenju janjetine.

Tročlana komisija ocjenjivat će janjetinu prema pet ključnih elemenata: izgled tanjura, urednost serviranja, boja, miris, sočnost i okus. Proglašenje pobjednika predviđeno je za večernje sate, čime će kulinarski natjecateljski duh biti dodatno pojačan.

Posjetitelji festivala trenutno uživaju u tzv. „vrtnoj zabavi“, uz glazbeni program Tamburaškog sastava Maznik i plaćenici, koji će nastupati tijekom cijelog dana. U večernjim satima atmosferu će dodatno zagrijati Davor Pečanić i Grey Band, osiguravajući zabavu do kasnih sati.

Osim bogate i šarolike ugostiteljske ponude, posjetitelji će imati priliku sudjelovati u nagradnoj tomboli. Središnji dio večeri bit će spektakularno paljenje krijesa, koje je zakazano iza 21 sat, čime će se upotpuniti svečanost Ivanjskih krijesova u Dobrovcu.


LIRA ispod članka