LIPIK test
PUKE banner
Radio Daruvar 2

BAZENI LIPIK - posljednji radni dan ove sezone; u ponedjeljak još omogućeno besplatno kupanje

30.08.2020. 11:14 | 660 pregleda | Lifestyle

Ovog vikenda završava kupališna sezona na lipičkim bazenima, sezona koja je unijela svojevrsnu dozu osvježenja i učinila nam ljeto drukčijim i ugodnijim. U nedjelju, odnosno danas je posljednji radni dan, međutim, za sve one koji se budu željeli još jednom okupati, to će biti omogućeno u ponedjeljak kad se neće naplaćivati ulaz.

Piše:
Matija Kulhavi

Lipički bazeni ovog su ljeta postali mjesto središnjeg okupljanja stanovnika Lipika, ali i šire okolice. Za ovogodišnje se otvorenje pobrinuo Grad Lipik, odnosno Lira d.o.o. i Lipkom d.o.o., gradske tvrtke. Pokazalo se to kao sjajan potez čemu u prilog ide i broj posjeta. Naime, na svojevrsnoj „lipičkoj rivijeri“ koja svojim posjetiteljima nudi tri bazena - onaj olimpijskih dimenzija, srednji za neplivače dubine 60 do 120 centimetara te mali bazen za djecu, okupljaju se građani koji dolaze iz zaista široke okolice. To se može primijetiti i prema registracijskim pločicama automobila parkiranih kod bazenskog kompleksa.

Inače, za posjetitelje bazena su ove godine upriličeni i raznovrsni sadržaji poput noćnog kupanja, ali i glazbenih te sportskih manifestacija. Tako su organizirane pokazne škole košarke i streličarstva, turnir u badmintonu, kao i druženje kupača sa slijepim i slabovidnim osobama uz pikado. Veliki je interes bio za školu šaha, a zanimljivo je bilo i prilikom demonstracije ronjenja koju su organizirali požeški ronioci.

Uz sve to, na kompleksu otvorenih bazena u Lipiku nije manjkalo kvalitetne hrane, ali ni osvježavajućih pića, tako da se moglo pronaći za svakoga po nešto.

Kako doznajemo, u planu je kroz dogledno vrijeme i dodatno unaprjeđenje ponude i sadržaja kako bi lipički bazeni postali još više atraktivniji.