PUKE banner
LIPIK test
Medianno
Prije tri godine

Na današnji dan - u Lipiku održano snimanje serijala „Lijepom našom“

05.09.2020. 09:36 | 2550 pregleda | Lifestyle

U Lipiku je emisija „Lijepom našom“ javno snimana u rujnu 2017. godine, a s obzirom na to da trenutno zbog koronakrize HRT nije siguran da će se ostvariti svi uvjeti za nastavak snimanja ove popularne emisije pa je shodno tome Branko Uvodić, zaštitno lice ovog spektakla umirovljen, prisjetimo se kako je snimanje izgledalo u našem gradu.

Piše:
Matija Kulhavi

Tako se prije točno tri godine, 5. rujna 2017. pred prepunom školsko-sportskom dvoranom osnovne škole Lipik, a pod uredničkom i voditeljskom palicom Branka Uvodića, jednog od najmarljivijih čuvara tradicijske baštine i kulture na HRT-u, u Lipiku održalo snimanje popularnog serijala „Lijepom našom“.

Javno snimanje emisije je započelo s nastupom KUD-a „Lipik“, a nastavljeno je nastupima KUD-a „Zeleni Gaj“, KUD-a „Seljačka sloga“ iz Prekopakre, KUD-a „Ivan Goran Kovačić“ iz Velike, Češke Besede Prekopakre, GPZ „Lipik“, glazbenih sastava „Bezimeni“ i „Garavuše“, TS „Rubato“, TS Slavonski dukati, TS „Fijaker“, TS „Posegana“, TS „Zlatna dolina“, TS „Bisernica“, Učiteljica, Cecilije, Pakračanina Mateja Plavčeka i Gazda iz Markuševca, Vlade Bašića, Salka Mlivića, Đuke Čaića, Zlatka Pejakovića i Najboljih hrvatskih tamburaša.

Svi ljubitelji tamburaške glazbe, slavonske tradicije i folklora tog su dana uživali u prekrasnom glazbeno-scenskom spektaklu upriličenom u Lipiku, a emitiranje dviju emisija na HRT-u održano je 23. i 30. rujna 2017. godine.

Pogledom u našu FOTOGALERIJU možete vidjeti svu raskoš i bogatstvo slavonske tradicije našeg kraja.