PUKE banner
PUKE banner
Radio Daruvar 2
Palijativni tim LiPa

Posađeno stablo ginka u Gea parku u Lipiku

01.10.2020. 11:10 | 794 pregleda | Lifestyle

U sklopu akcije „Gea, oprosti” volonteri Palijativnog tima LiPa, u suradnji s Gradom Lipikom i Dječjim vrtićem Kockica 1. listopada su u Gea parku smještenom uz jezero Raminac u Lipiku posadili stablo ginka. Akcija je ovo koja se kontinuirano provodi od 2015. godine što je sad već i primjetno po broju posađenih stabala.

Piše:
Matija Kulhavi

Premda se akcija trebala održati u travnju povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, ovogodišnja simbolična sadnja stabla ginka održana je prvog dana listopada u sklopu projekta "Gea, oprosti" kojeg provodi Palijativni tim LiPa.

Uz volontere palijativnog tima predvođene voditeljicama projekta Ljerkom Pavković i Vesnom Božić, stablo su pomogli posaditi djelatnici Lipkom-a, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, vlč. Roko Ivanović, koji je sadnju stabla i blagoslovio te i djeca, ravnateljica Tatjana Benković i zaposlenice dječjeg vrtića „Kockica“ Lipik. Svi uključeni u ovogodišnju sadnju izrazili su nadu da će ona i ovaj put biti uspješna.

Po završetku sadnje mali lipički vrtićarci iskoristili su lijep i sunčan dan i bezbrižno se uz puno veselja i smijeha poigrali na igralištu.

FOTOGALERIJA