Delfin
LIPIK test
Vera Pečanić
jedan od najuspješnijih i najatraktivnijih hrvatskih djevojačkih zborova

Vrhunskom izvedbom atraktivne Brevisice oduševile publiku

08.10.2020. 08:45 | 588 pregleda | Lifestyle

Piše:
Compas

U organizaciji Osnovne glazbene škole Pakrac, a surađujući s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske u prostoru vijećnice smještene unutar kompleksa Janković tijekom večernjih sati 7. listopada održan je koncert jednog od najuspješnijih i najatraktivnijih hrvatskih djevojačkih zborova - Vokalnog ansambla Brevis.

Ovaj vrhunski ženski pjevački zbor dugogodišnji je umjetnički projekt dirigentice dr. Antoanete Radočaj-Jerković i klavirskog suradnika Davora Dedića, a godinama je jedan od najuglednijih hrvatskih pjevačkih zborova o čemu svjedoče brojna priznanja i nagrade, umjetnički projekti i suradnje te koncertna gostovanja po cijelom svijetu.

Stoga je publika, premda malobrojna, sinoć mogla uživati u prvoklasnom umjetničkom identitetu zbora koji se sastoji od izuzetno visoke razine vokalnih mogućnosti pjevačica, prepoznatljivog zborskog zvuka, originalnosti i proaktivnosti u odabiru i interpretaciji zborskog repertoara te od jedinstvenog scenskog šarma kojim ansambl na posebno dojmljiv način zaokružuje umjetnički dojam svake izvedbe.