delfin3
Grad Lipik_drugi banner
Toplice Lipik 960x150_nsl
KLJUČNI KORAK PREMA ELABORATU O REZERVAMA

Hidrodinamičko ispitivanje bušotine Lipik GT-9 u tijeku

26.02.2024. 09:58 | 1231 pregleda | PROMO

U gradnji energije budućnosti, svaki korak prema održivosti je presudan. U tom kontekstu, Grad Lipik, uz partnere GeoCamp Iceland ehf i tvrtku Izvori Lipika d.o.o., izvodi hidrodinamičko ispitivanje bušotine Lipik GT-9, pripremajući teren za izradu Elaborata o rezervama.

Piše:
Matija Kulhavi

Prethodno dokumentiranje, što uključuje analizu i obradu dostupnih bušotinskih podataka u vrijednosti od 8.500 € te izrada projekta geotermalne bušotine Lipik GT-9 s hidrodinamičkim mjerenjem, vrijedna 22.000 €, stvorili su temelje za ovaj ključni korak u istraživanju i razvoju geotermalne energije u Lipiku.

Projekt se financira iz EGP Financijskog mehanizma u razdoblju od 2014. do 2021. godine, unutar Programa "Energija i klimatske promjene", što pokazuje predanost partnera u razvoju održive energije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 243.538,45 €, od čega su ukupni prihvatljivi troškovi 201.407,68 €. Ovaj značajan financijski angažman odražava važnost projekta ne samo za lokalnu zajednicu, već i za šire okruženje.

Hidrodinamičko ispitivanje bušotine Lipik GT-9, koje izvodi tvrtka Vis Viva GSM d.o.o., predstavlja ključni korak prema razumijevanju potencijala geotermalne energije na ovom području.

Radove je obišao i gradonačelnik Vinko Kasana koji je pri tome izjavio kako Grad Lipik, zajedno s partnerima, nastavlja svoju predanost uvođenju održivih i čistih izvora energije, pridonoseći i osiguravajući energetsku sigurnost za buduće generacije.


Toplice Lipik_640x200_tekst