LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
prilika za unaprijediti svoju tehniku ili iz nule naučiti skijati

U tijeku prijave za šestodnevnu školu skijanja na Kupresu

18.01.2022. 08:47 | 522 pregleda | PROMO

Piše:
Compas

 

 

Zimske radosti od kojih je najomiljenije skijanje, osim zabave donosi i brojne druge koristi za motorički razvoj djeteta jer aktivira sve mišiće i zglobove, razvija ravnotežu i koordinaciju, a boravak na svježem planinskom zraku jača imunitet i ubrzava metabolizam. I brojna istraživanja potvrđuju navedeno pa tako Boyes, 2013. u svom radu Outdoor adventure and successful ageing izdanom u časopisu Ageing and Society dokazuje dobrobiti provođenja aktivnosti u prirodi u svrhu zdravog i pravilnog odrastanja i starenja, Buckley, R. (2020.) u svom izlaganju pod nazivom Nature sports, health and ageing: the value of euphoria zaključuje da sportovi u prirodi i na otvorenom mogu dati značajan doprinos fizičkom, mentalnom i socijalnom zdravlju kod svih uzrasta s posebnim naglaskom na dječje doba.

Nadalje, skijanje kao aktivnost tijekom zimskih mjeseci postaje sve popularnije i dostupnije. Pa tako u jednom istraživanju Kiss, R. i sur. (2016.) pod nazivom Socio-economic aspects of the “elite” leisure sports and sport tourism in Hungary zaključuju kako skijanje prestaje biti elitni sport te postaje sport za široke mase nastavno na saznanje o preko pola milijuna Mađara koji se bave rekreacijskim skijanjem i koji najčešće, zbog nedostatka skijaških centara, putuju izvan države zadovoljiti svoje potrebe što bi nama u blizini s granicom Mađarske moglo biti vrlo zanimljivo. U istom radu autori dolaze do zaključka kako se popularnost skijanja povećava i činjenicom da, slično tenisu i plivanju, sve više vrtića, škola i drugih institucija organizira škole zimovanja i slične događaje u raznim skijaškim centrima rezerviranim za tu svrhu. Nadalje, (Pasławska, 2012.) u radu Downhill skiing as a health oriented form of physical activity prikazuje skijanje kao aktivnost koje pomaže u rekreacijskoj, integracijskoj, rehabilitacijskoj ili natjecateljskoj dimenziji kod osoba mlađih uzrasta, a  naročito kod osoba s invaliditetom.

I  upravo zato je pravo vrijeme da se prijavite na 6-dnevnu školu skijanja na Kupresu u organizaciji Školskog sportskog saveza grada Daruvara. Pravo vrijeme za učenje skijanja je upravo u dječje doba, stoga iskoristite trenutak i okušajte se u novoj aktivnosti i usvojite vještine za boravak u prirodi i na otvorenom i tijekom zimskih mjeseci! Djeca će tijekom 6 dana boravka na otvorenom i svježem planinskom zraku upoznati novi sport, naučiti se odnositi prema planini i prirodi s poštovanjem, dobiti iskustvo svladavanja prirode i njenih prirodnih prepreka. Također, boravkom tijekom 6 dana u novoj sredini, s vršnjacima i bez roditelja omogućiti će im dodatno iskustvo samostalnog boravka, snalaženja u  novoj sredini, socijalizaciji, a sve to kroz sport i boravak na svježem planinskom zraku.

Vjerujemo kako će im vještine i iskustvo stečeno tijekom ovog zimovanja pomoći u daljnjem dugoročnom bavljenju tjelesnom aktivnošću i boravkom u prirodi i na otvorenom te da će i u budućnosti nastaviti sudjelovati u nekim sličnim zimskim aktivnostima samostalno ili uz društvo! Također, ovo je idealna prilika za sve one roditelje koji već skijaju da prijave svoju djecu kako bi nakon 6 dana Škole skijanja cijela obitelj zajedno mogla uživati u zimskim radostima!

Svi polaznici Škole skijanja bit će smješteni u hotelu na samom skijalištu kako bi samo iskustvo skijanja i boravka bilo što potpunije! Također, bazen, stolni tenis, dvorana te još mnogo drugih sadržaja dostupno je za animaciju u popodnevnim/večernjim satima u sklopu hotela što također ulazi u cijenu. Predviđeno je i nekoliko teorijskih predavanja o prvoj pomoći i snalaženju u prirodi i na snijegu. Kompletna oprema za skijanje (kaciga, skije, pancerice, štapovi) te licencirani i iskusni učitelji skijanja su također osigurani. Ponuda je bazirana na minimalno 40 polaznika kojima je uz sve to osigurano i 3 obroka dnevno, stalni medicinski nadzor te animacija po završetku Škole skijanja svaki dan. Grad Daruvar sudjeluje u projektu financiranjem prijevoza vrhunskim autobusom te pokrivanjem određenih tehničkih troškova provedbe nastave Škole skijanja. - stoji u dopisu kojeg potpisuju Aleksandar Vacka i Petar Otković, predsjednik i tajnik Školsko - sportskog saveza Grada Daruvara. 

 

Škola skijanja za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole na Kupresu od 24.2. do 1.3.2022.

Program provode kineziolozi, licencirani učitelji skijanja, a grupe se formiraju prema znanju skijanja (početnici/napredni).

Cijena programa iznosi 2,990,00kn a ona uključuje:

  • 6 dana/5 noćenja u Hotelu Adria Ski na samom skijalištu Kupres
  • 3 obroka dnevno
  • 6 – dnevna ulaznica za skijalište Kupres (Ski PASS)
  • ŠKOLU SKIJANJA u trajanju od 6 dana
  • Skijašku oprema (skije, štapovi, pancerice, kaciga)
  • Prijevoz busom Daruvar – Kupres – Daruvar
  • Animacija u popodnevnim satima ( bazen, stolni tenis, društvene igre.. )
  • Pedagoški nadzor
  • Osiguranje od ozljede

Sve prijave odvijaju se putem mail adrese: skolski.ss.daruvar@gmail.com

Prijavesu u tijeku, a završavaju 10. 2. 2022.

*Broj mjesta je ograničen! Ponuda je bazirana na minimalno 40 polaznika Škole skijanja

 

Plan puta:

24. 2. 2022.

- polazak iz Daruvara u ranim jutarnjim satima – 4,30h

- dolazak u Hotel Adria Ski i smještaj u Hotel -9,00

- preuzimanje skijaške opreme 10,00 – 12,00

- ručak 12,00 – 13,00

- uvodno predavanje, podjela po grupama, početak skijaškog programa 13,00 – 16,00

- večera 19,00

- animacija

 

25. 2. – 1. 3. 2021

Doručak 7,30 – 8,15

- Škola skijanja 9,00 – 13,00

- Ručak na stazi – 13,00 – 14,00

- Škola skijanja / slobodno vrijeme za skijanje – 14,00 – 16,00

- Animacija ( Bazen, stolni tenis, dvorana) – 17,00 – 19,00

- Večera: 20,00

- Slobodno vrijeme uz nadzor – 21,00 – 22,00

- Polazak na spavanje 22,00

           

1. 3. 2022.      

- doručak

- skijanje – 9,00 – 12,00

- vraćanje skijaške opreme

- ručak

- polazak za Daruvar – 15,00

 

COVID-19 INFO

- programa izvođenja škole skijanja provoditi će se u skladu s mjerama koje će biti na snazi u vrijeme održavanja programa te iz tog razloga postoji mogućnost da će program škole skijanja biti prilagođen prema preporukama

- svi polaznici dužni su organizatorima dostaviti tražene potvrde o preboljenju/ cijepljenju protiv COVID – 19 prije polaska

- svi polaznici su dužni pridržavati se općih mjera zaštite od infekcije kao i individualnih mjera koje može propisati uprava skijališta, vlasnici smještajnog objekta, ugostiteljskih objekata na skijalištu itd.

 

 Plakat: Školsko - sportski savez Grada Daruvara. 


LIRA ispod članka