TOPLICE LIPIK _vanjski
Grad Lipik_drugi banner
LIRA vodoravni
Veliki potencijal Lipika

Istraživanje geotermalnih voda u istražnom prostoru „Lipik“

31.03.2023. 09:10 | 235 pregleda | PROMO

Piše:
Compas

Poznato je da se u Lipiku već dugo koristi geotermalna voda, međutim s ovim projektom radi se novi iskorak u korištenju geotermalne energije. Naime, gradska tvrtka Izvori Lipika d.o.o. dobila je od Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja dozvolu za istraživanje geotermalnih voda u istražnom prostoru „Lipik“. Kako naglašava direktor Zvonko Novokmet, unutar navedenog istražnog prostora nalazi se postojeća bušotina oznake LIP-9H.

„U razdoblju od četiri godine, za koje je dobivena dozvola istraživanja, planiramo izraditi tehničku dokumentaciju te izvesti proizvodno ispitivanje i hidrodinamička mjerenja u svrhu pridobivanja geotermalnih voda u energetske svrhe iz navedene bušotine. Plan je koristiti energiju geotermalne vode za grijanje javnih objekata, a ako to kapaciteti dozvole i poslovnih objekata u privatnom vlasništvu te stambenih objekata u vlasništvu građana.“, istaknuo je direktor.

Za izradu tehničke dokumentacije osigurana su sredstva u Proračunu Grada Lipika, Državnom proračunu Republike Hrvatske te u EGP financijskom mehanizmu u okviru Programa „Energija i klimatske promjene“.

Procijenjena vrijednost istražnih radova i tehničke dokumentacije iznosi oko 300.000 eura, a u tijeku je priprema dokumentacije za javnu nabavu usluge izrade tehničke dokumentacije.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.


Toplice Lipik_640x200_tekst
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/