LIRA okomiti
LIRA okomiti
LIRA vodoravni
SAVJETODAVNO TIJELO GRADA LIPIKA

Gospodarsko vijeće Grada Lipika održalo prvu sjednicu

03.12.2021. 10:53 | 5116 pregleda | Poduzetništvo

U velikoj vijećnici lipičke Gradske uprave u ponedjeljak 29. studenog održana je prva sjednica lipičkog Gospodarskog vijeća, savjetodavnog tijela koje je ustanovljeno od strane Grada Lipika, a koje je osnovano na inicijativu lipičkih gospodarskih subjekata predvođenih tvrtkom Lipik glas d.o.o.

Piše:
Tomislav Ević

„Na inicijativu tvrtke Lipik glas d.o.o.,  Gradsko vijeće Lipika na trećoj je sjednici održanoj 16. rujna ove godine donijelo odluku o osnivanju Gospodarskog vijeća koje je ovog ponedjeljka održalo svoju prvu sjednicu.“ priopćila je za Compas pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Lipika Veronika Prhal i dodala da je na prvoj sjednici Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije (bivša Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o.) članovima predstavio mogućnosti financiranja u novom programskom razdoblju od 2021. do 2027. godine te da se raspravljalo o problemima s kojima se susreću poduzetnici s područja Grada Lipika.

Sukladno odluci donesenoj na rujanskoj sjednici, gospodarsko vijeće ima do 10 članova koji će se imenovati iz reda velikih, srednjih i malih poduzetnika s područja Grada Lipika, poduzetničkih potpornih institucija te gradske uprave, a članove Gospodarskog vijeća Grada Lipika imenuje Gradonačelnik Grada Lipika. Trenutno je imenovano 8 članova vijeća, a to su gradonačelnik Vinko Kasana, direktor tvrtke Lipik glas Dorian Knapić, voditeljica proizvodnje u tvrtki Studenac d.o.o. Vesna Tomac Vukmanović, direktorica trgovačkog društva Stragatrans Nevia Straga, ravnatelj Toplica Lipik Darko Kelemen, direktorica tvrtke Poljo-Gaj Josipa Posejpal, predstavnik Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika Carlo Brisinello i direktor Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o. Dejan Iličić.

Svrha Gospodarskog vijeća je da daje savjete vezane uz ekonomske i razvojne programe Grada Lipika, razmatra i predlaže mjere za poboljšanje stanja u gospodarstvu na području Grada Lipika, razmatra i predlaže poticajne mjere za razvoj poduzetništva, turizma i poljoprivrede, inicira različite aktivnosti u cilju unapređenja stanja u gospodarstvu, potiče primjerenu suradnju s institucijama i tijelima koja se bave gospodarstvom i obrtništvom, a može i davati mišljenja na prijedloge odluka Grada Lipika koje utječu na poslovanje gospodarskih subjekata, kao i  obavljati druge savjetodavne poslove. Sjednice Gospodarskog vijeća održavat će se najmanje dva puta godišnje.

Stručne poslove vezane uz rad Gospodarskog vijeća obavljat će Jedinstveni upravni odjel Grada Lipika, a rad članova u Gospodarskom vijeću je dobrovoljan, te za sudjelovanje i rad u istom članovi ne primaju naknadu, navedeno je u Odluci o osnivanju Gospodarskog vijeća Grada Lipika.


LIRA ispod članka