delfin3
LIRA vodoravni
SVEČANA SJEDNICA GOSPODARSKOG VIJEĆA HGK ŽUPANIJSKE KOMORE POŽEGA

Poljoprivredi Lipik uručeno prestižno priznanje Zlatna kuna

06.10.2023. 07:47 | 1136 pregleda | Poduzetništvo

Županijska gospodarska komora Požega danas, 5. listopada, dodijelila je prestižno priznanje Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima u Požeško-slavonskoj županiji za proteklu godinu. Ova priznanja su zaslužena nagrada za izvanrednu uspješnost u poslovanju i iznimni doprinos hrvatskom gospodarstvu. U središtu pozornosti ovogodišnje svečanosti su tri dobitnika:

  • U kategoriji srednjih trgovačkih društava, posebna pažnja usmjerena je prema Poljoprivredi Lipik d.d. iz Lipika. Njihov kontinuirani doprinos poljoprivredi i zajednici jasno ukazuje na važnost sektora poljoprivrede u Požeško-slavonskoj županiji.
  • U kategoriji malih trgovačkih društava, Oroz pharm d.o.o. iz Pleternice istaknula se izvanrednim poslovanjem, zavrijedivši Zlatnu kunu kao priznanje za svoju posvećenost i trud.
  • U kategoriji velikih trgovačkih društava, Agronom d.o.o. iz Požege istaknuo se kao lider. Njihova izvrsnost doprinosi prosperitetu i napretku ovog dijela Hrvatske.

Piše:
Matija Kulhavi

Ovom je prigodom direktor Poljoprivrede Lipik d.d., Željko Viboh, s oduševljenjem izrazio ponos primanjem ove prestižne nagrade. U svojoj izjavi, naglasio je da ovo priznanje predstavlja vrhunac zajedničkog entuzijazma i neprestanog napora svih zaposlenika Poljoprivrede Lipik. Njihova posvećenost i strast prema poslu omogućili su tvrtki da dosegnu ovu visoku razinu priznanja i postignu uspjeh.

Dodjeli je prisustvovao i gradonačelnik Lipika,ujedno i predsjednik Županijske skupštine, Vinko Kasana.

"Kad pogledamo unazad nekoliko godina, prilikom svake dodjele Zlatne kune, jedan od laureata je s područja Lipika što mi je posebno drago. To je dokaz da su naši gospodarstvenici iznimno kompetentni i da imaju značajan utjecaj na gospodarstvo Grada Lipika, ali i na susjedne gradove. Važno je napomenuti da dobar dio zaposlenika u lipičkim poduzećima dolazi ne samo s područja Lipika, već i iz okolnih gradova. Ovom prigodom upućujem iskrene čestitke tvrtki Poljoprivreda Lipik jer ova nagrada predstavlja važno priznanje, ali i potvrdu činjenice da je Lipik ključan dio gospodarstva Požeško-slavonske županije.", izjavio je gradonačelnik Kasana.

Prigodom dodjele nagrada predsjednik Županijske komore Požega Goran Šutalo, upoznao je sa zabilježenom slikom gospodarstva na području Požeško-slavonske županije u 2022. godini koja je nastavila napredovati pozitivnim trendom rasta. Predsjednik Šutalo je iznio analizu podataka o poslovanju 1069 trgovačkog društva koji su predali financijska izvješća za poslovanje u 2022. godini.

Prema analizi, poduzetnici u županiji ostvarili su ukupne prihode u iznosu od 826 milijuna eura što predstavlja rast od 13% u odnosu na prethodnu godinu. Također, nastavljen je trend rasta s dobiti te je dobit iznosila 34 milijuna eura. Prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih u trgovačkim društvima je također rasla te je u 2022. godini iznosila 782 eura.

Tvrtke sa sjedištem u Požeško-slavonskoj županiji i u 2022. godini nastavile su s pozitivnim petogodišnjim trendom rasta izvoza roba i usluga te je u istom razdoblju on udvostručen. Također, važno je za istaknuti kako je ukupan broj svih zaposlenih u županiji prešao 20 tisuća, dok je broj nezaposlenih pao na oko 10%.

"Hvala vam svima koji svojom poduzetničkom vizijom, strategijom, odvažnošću i hrabrošću u izazovnim vremenima kreirate nove proizvode i usluge, otvarate nova radna mjesta i naravno najzaslužniji ste za gospodarska kretanja cijele naše županije. Biti poduzetnik jednako je teško danas kao što je to bilo i prije pet i trideset godina, a da se ne vraćamo u druga vremena koja smo napustili. Čestitam dobitnicima ove vrijedne nagrade, a posebice ponavljačima jer kada želiš ostvariti uspjeh moraš trčati najbrže što možeš, kada želiš biti prvi moraš trčati još brže, a ako želiš ostati na prvom mjestu to moraš udvostručiti. Hvala i vama predsjedniče županijske komore na svim koracima okupljanjima koje činite među poduzetnicima. Ja kao županica i cijela županijska uprava vam stojimo na raspolaganju za sve potrebe koje budete imali" , izjavila je Antonija Jozić, požeško-slavonska županica.


Toplice Lipik_640x200_tekst