delfin3
Toplice Lipik 960x150_nsl
Radovi u tijeku

Započela rekonstrukcija državne ceste D47, od Lipika prema Dobrovcu

06.07.2022. 14:36 | 3203 pregleda | Poduzetništvo

Proteklog su tjedna započeli radovi na rekonstrukciji državne ceste D47, dionica Lipik – Dobrovac, čiji su naručitelj poduzeće Hrvatske ceste d.o.o., a izvoditelj PZC Brod d.o.o. Slavonski Brod. Vrijednost radova na dionici dugoj 2,73 km iznosi 13,6 milijuna kuna s uključenim PDV-om.

Piše:
Matija Kulhavi

Konkretno, riječ je o radovima koji će obuhvatiti područje od samog središta Lipika, gdje se nalazi Konzum te Dom za starije i nemoćne MIMI pa sve do kružnog toka u Dobrovcu, a trenutno se uređuje pješačka staza u neposrednoj blizini tvornice Studenac.

Kako smo doznali od Marijana Strganca, stručnog suradnika za graditeljstvo u lipičkoj Gradskoj upravi, radit će se nova kolnička konstrukcija ceste, cijevni propusti, nova prometna signalizacija, kružni tok na sadašnjem križanju Frankopanske i Ulice hrvatske mladeži, nove pješačke i biciklističke staze, uključujući i novu stazu od Šumarije Lipik do Državne ergele, 4 nova autobusna ugibališta te skretanje prema jezeru Raminac za budući europski koridor E661.

Promet će biti organiziran za čitavo vrijeme izvođenja radova, naravno i izvan radnog vremena u skladu s privremenom prometnom signalizacijom. Planirani završetak radova je predviđen krajem veljače iduće godine.

 

Foto: Compas.hr


Toplice Lipik_640x200_tekst