LIPIK test
LIPIK test
LIRA vodoravni
INSTITUT ZA JAVNE FINANCIJE

Lipik među odlikašima

07.07.2021. 09:03 | 4480 pregleda | Poduzetništvo

Institut za javne financije predstavio je rezultate ovogodišnjeg istraživanja transparentnosti jedinica lokalne samouprave - JLS. Prosječna ocjena koje su od Instituta za javne financije za transparentnost ove godine dobili gradovi je 4,7, za razliku od prošlogodišnjih 4,5, a nakon prošlogodišnjih 87 broj odlikaša porastao je na 99. Među njima se nalazi i Grad Lipik, piše gradonacelnik.hr.

Piše:
Compas

Rezultati su ovo sedmog ciklusa istraživanja proračunske transparentnosti za 576 hrvatskih JLS-a (županija, gradova i općina) koje je u ponedjeljak predstavio Institut za javne financije, a koji pokazuju daljnji napredak i trend rasta transparentnosti. Prosječna proračunska transparentnost – mjerena brojem proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama županija, gradova i općina – iz godine u godinu se popravlja, navodi se u priopćenju ovog Instituta.

Cilj istraživanja bio je utvrditi objavljuju li sve županije, gradovi i općine svake godine pravovremeno pet ključnih proračunskih dokumenata (izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2019., izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2020., prijedlog proračuna za 2021., izglasani proračun za 2021., proračunski vodič za građane za 2021. godinu.) na svojim mrežnim stranicama. Objava ovih pet ključnih proračunskih dokumenata može se smatrati tek prvim, ali temeljnim korakom prema potpunijoj transparentnosti i participaciji građana, odnosno neophodnim preduvjetom za educiranje građana i njihovo uključivanje u lokalne proračunske procese.

Više informacija o rezultatima ovogodišnjeg istraživanja transparentnosti jedinica lokalne samouprave možete pogledati OVDJE.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/